“Na današnji dan, 13. kolovoza 1994., na stadionu Carlos Tartiere predstavljen je hrvatski veznjak Prosinečki kao novi igrač Real Ovieda”, podsjetio je klub.

Prosinečki je u Oviedu, gradu na sjeveru Španjolske, bio na posudbi iz Real Madrida.

Klub je naveo da je tada već bio odigrao nekoliko internacionalnih utakmica, najprije s reprezentacijom Jugoslavije, a zatim s Hrvatskom. Također je osvojio  Kup prvaka (preteču današnje Lige prvaka) s Crvenom zvezdom iz Beograda.

“Zbog svega navedenog dolazak Prosinečkog u Real Oviedo izazvao je veliko oduševljenje, što pokazuje i činjenica da je njegovom predstavljanju na Carlos Tartiereu prisustvovalo oko 1.500 gledatelja”, izvijestio je Oviedo.

Tijekom jedine sezone u kojoj je nastupio za klub odigrao je ukupno 32 službene utakmice, od kojih 30 u prvenstvu, a dvije u kupu.

Oviedo je objavio i fotografiju koja prikazuje hrvatskog igrača tijekom njegovog predstavljanja na stadionu. Na njoj se vidi kako tehnicira loptom u plavoj majici i bijelim hlačicama.

Prosinečki je nakon odlaska iz Ovieda igrao za Barcelonu, Sevillu i zagrebački Dinamo.

Oviedo je prije dva mjeseca bio nadomak povratka u prvu ligu, ali je u doigravanju izgubio od Espanyola s 0-2 nakon što je u prvoj utakmici slavio s 1-0.