Radi se o 19-godišnjem nogometašu nigerijskog porijekla koji je rođen i odrastao u Norveškoj, a 2021. je došao u Club Brugge za koji je odigrao ukupno 86 utakmica i postigao sedam pogodaka, a s momčadi osvojio dva naslova prvaka Belgije i jedan domaći Superkup.

Radi se o polivalentnom igraču koji najčešće igra na lijevom krilu, a u RB Leipzigu ga vide kao zamjenu za Danija Olma, koji je prešao u Barcelonu. O tome svjedoči i činjenica da je Nusa preuzeo dres s brojem 7, koji je u svoje posljednje dvije sezone u Leipzigu nosio španjolski reprezentativac, koji je u Bundesligu došao iz zagrebačkog Dinama.

Njemački mediji navode da je Nusu želio dovesti i njemački prvak Bayer Leverkusen.

Mladi napadač je u rujnu prošle godine debitirao za norvešku seniorsku reprezentaciju u kojoj je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

“Antonio se savršeno uklapa u DNK našeg kluba. Mlad je, sposoban za razvoj, vrlo ambiciozan i voljan učiti, ali je, s druge strane, već odigrao stotinjak profesionalnih utakmica te ostavio svoj trag i u Bruggeu i u norveškoj reprezentaciji”, izjavio je sportski direktor RB Leipziga Marcel Schaefer.