Franjo Butorac o političkoj situaciji u Rabu: Maske su pale

novilist - prije 10 sati - link

PGS-ov Franjo Butorac oglasio se o konstituiranju Gradskog vijeća Raba iz ponovljenog pokušaja.

“Nakon raspisivanja prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Grada Raba i neuspješnog pokušaja izbora predsjednika i zamjenika Gradskog vijeća Grada Raba na sjednici održanoj 12. srpnja ove godine, u novom pokušaju 9. kolovoza napokon je konstituirano Gradsko vijeće s novim predsjednikom Tomislavom Matošićem iz Domovinskog pokreta.

Za njegove zamjenike izabrani su Željko Dumičić (Rapska pučka stranka) i Damir Brusić (SDP), a sjednica je završila praktički i prije nego je počela, za nepunih tridesetak minuta.

Zna li se da je Domovinski pokret uoči izbora tvrdio da je spreman rušiti HDZ zajedno s drugim strankama, onda je jasnije zašto se iz ‘osobnih razloga’ povukla Marina Beg Umiljenović, baš kao što je s istim obrazloženjem svoje mjesto prepustio SDP-ovac Nenad Debelić gospodinu Dariju Žicu.

Očito je da je HDZ odradio posao u centrali, a da je DP i ovoga puta pokazao poslušnost starijem bratu te da su se i Beg Umiljenović i Debelić povukli iz te prljave igre s namjerom da se na skorim lokalnim izborima u proljeće naredne godine kandidiraju kao protukandidati gradonačelniku Grguriću.

Jedino što je Domovinski pokret odradio ‘dobro’ jest to što je preuzeo dio PGS-ovog izbornog programa o potrebi proširenja dječjeg vrtića i ulaganja u školstvo o čemu je u više navrata objavljivano i u Novom listu i u programu Radio Raba.

Ovim izborom predsjednika Gradskog vijeća Grada Raba pale su maske i jasno je da je koalicija Domovinskog pokreta i HDZ-a i na Rabu zabetonirana”, izjavio je Franjo Butorac, politički tajnik PGS-a.

Objava Franjo Butorac o političkoj situaciji u Rabu: Maske su pale pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Otoci (252)PGS (7)rab (31)Rijeka & Regija (1124)