Empeduja punk festival ovog vikenda na Biviu. Dvije večeri buke, galame i plesa

novilist - prije 6 sati - link

Deveti po redu, a potencijalno i posljednji Empeduja punk festival koji se održava na plaži Bivio, pored istoimenog beach bara, najavljen je za ovaj vikend, 16. i 17. kolovoza.

Kako najavljuju organizatori, očekuju nas dvije večeri buke, galame, plesa te zajedničke borbe i otpora. Poznat po tome što već godinama okuplja punk bendove te posjetitelje iz cijele regije, Empeduja punk festival i za ovu je godinu priredio odličan lineup te će se moći slušati, kako kultne punk bendove, tako i mlade nade.

U petak nastupaju Motus iz Zagreba, Hak Attak iz Idrije, Morska Bolest iz Rijeke, Fudrinjos iz Pazina i Željezne Pilule iz Zagreba, dok su u subotu na redu Stratus iz Šibenika, Otvoreni Prelom iz Sente/Subotice, Disbaja iz Zagreba, Plastika iz Zagreba/Pazina i Krletka iz Rijeke.

Ukupno je to 10 bendova u dva dana, a cijena ulaznice jeste svega 10 eura po danu, što je itekako pristupačna cijena, posebice u usporedbi s brojnim drugim festivalima.

Važno je napomenuti kako se ulaznicom podržava lokalnu punk scenu jer se sav prihod ostvaren od ulaznica koristi isključivo za plaćanje bendova te pokrivanje troškova organizacije.

Osim toga, na samom ulazu festivala moguće je dati donacije Društvu za zaštitu životinja Rijeka koja od 1993. godine pomaže odbačenim i izgubljenim životinjama.

Kao i svake godine, iz organizacije festivala poručuju kako su pravila ponašanja na festivalu jasna, a polazišna točka jeste paziti na ljude oko sebe i ne zagađivati prirodu.

Također je zabranjeno unošenje staklene ambalaže, a na festivalu nipošto nema prostora za rasizam, fašizam, seksizam, homofobiju i bilo koji drugi oblik diskriminacije.

Ovo se izdanje Empeduja punk festivala najavljuje kao potencijalno zadnje, a kako nam je iz organizacije objasnio Andrej Vučinić zvani Škot, djelomično ovisi o tome hoće li Empeduja beach bar ponovno dobiti koncesiju.

Osim toga, govori nam Škot, osjeti prezasićenost nakon godina organizacije te ima želju za slobodnim ljetom, zbog čega se nada da postoje drugi mladi ljudi koji bi nastavili ovu priču.

Opstanak Empeduje pak ovisi i o tome kako će ovog vikenda sam festival proći – stoga dođite, poslušajte odlične bendove i podržite lokalnu punk scenu!

Objava Empeduja punk festival ovog vikenda na Biviu. Dvije večeri buke, galame i plesa pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (661)RIF (100)rijeka (1169)Rijeka & Regija (1129)