FOTO Ante Nazor okupio košarkaše Kvarnera 2010., novi trener očekuje još dva pojačanja

novilist - prije 6 dana - link

RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 počeli su pripreme za svoju povratničku sezonu u Premijer ligi u svojem novom-starom domu, Centru Zamet. Riječani su i prošlih godina povremeno trenirali u zametskoj dvorani, ali od ove će sezone ponovno ondje igrati domaće utakmice. Konačni odabir vodstva kluba ne čudi s obzirom da Centar Zamet ipak ima itekako bolje uvjete u odnosu na dvoranu Dinko Lukarić te Dvoranu mladosti.

Što se rostera tiče, u odnosu na prošlu sezonu nema previše promjena. U klubu više nisu Dominik Zelanto, Matej Kostić (obojica Marsonia) te Daniel Vujasinović, dok je Siniša Štemberger s prvim treningom otvorio novo poglavlje u karijeri, ono pomoćnog trenera. Za pet dana ekipi će se priključiti Marjan Čakarun, koji je izostao zbog privatnih razloga, a od novopridošlica je tu Petar Ogrizović. Još se čekaju dva pojačanja.

– Tek smo na početku. Ovaj prvi trening i prvi dani će nam dobro doći za upoznavanje, da inicijalno vidimo u kakvom je tko stanju pa da napravimo plan i program priprema. Još očekujemo dva pojačanja, jednog na unutarnjim i jednog na vanjskim pozicijama, pa smo zbog broja i intenziteta treninga pripremama priključili Blaža Matića, Matiju Volčanšeka te Gabriela Pepelara. Želim da budemo kompletni kada dođu prve pripremne utakmice pa ćemo onda vidjeti i neke konture igre – riječi su Ante Nazora, novog trenera Kvarnera 2010.

Prve pripremne utakmice na rasporedu su 30. i 31. kolovoza. Riječani će tada u goste kod ABA ligaša Zadra, koji će već tradicionalno biti domaćin memorijalnog turnira Tomislav Knežević, na kojem će nastupiti i Šibenka te Zabok. Šibenka će doći i na turnir u Opatiju, gdje će na 4. Liburnija kupu uz, domaćina Kvarner te Šibenčane, nastupiti Laško (Slovenija) te Szolnoki (Mađarska). Inače, nova sezona FAVBET Premijer lige počinje zadnji vikend u rujnu.

– Imat ćemo još i neke trening utakmice te bismo prije sezone trebali odigrati oko deset susreta. To je sasvim dovoljno da se uigramo. Kontinuitet ekipe? Vjerujem da je to u sportu jako bitno i samo nam može pomoći što je većina igrača od prošle sezone ostala na okupu. Još ako pogodimo s pojačanjima, to će biti samo jedna nadogradnja – zaključio je Ante Nazor.

Foto galerija: Pripreme košarkaša Kvarnera Foto: Milan Đekić

Objava FOTO Ante Nazor okupio košarkaše Kvarnera 2010., novi trener očekuje još dva pojačanja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Košarka (313)košarkaši Kvarnera 2010 (6)