Proslava Velike Gospe: Na Trsatu nas čeka sajamski dan s raznolikom ponudom

riportal - prije 9 sati - link

U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti, povodom blagdana Velike Gospe, dan 15. kolovoza 2024. proglašava se sajamskim danom na području naselja Trsat.

Zaključkom donesenim na 87. gradonačelnikovom kolegiju, dozvoljena je prigodna prodaja proizvoda i robe koji su predmet i svrha sajamskog dana, izvan prodavaonica, kao sastavni dio sajamskog događanja. Na blagdan Velike Gospe Svetište Majke Božje Trsatske posjećuje veliki broj hodočasnika iz Hrvatske i iz drugih zemalja te se i ove godine na taj dan, već tradicionalno, održava i prigodna prodaja sakralnih suvenira, predmeta, umjetnina, suvenira, umjetničkih predmeta i sl.

Prigodna prodaja dozvoljena je na području Trga Viktora Bubnja, Ulice Slavka Krauzteka od broja 1 do Sveučilišnog kampusa, Frankopanskog trga, Ulice Petra Zrinskog te dvorišta Dvorane mladosti.

Sajamski dan proglašen je u skladu sa Zakonom o trgovini, kojim je određena je zabrana rada prodajnih objekata u dane blagdana, ali je ujedno dopuštena prigodna prodaja na sajmovima i javnim manifestacijama. Prigodna se prodaja može obavljati samo na mjestima koja svojom odlukom odredi predstavničko tijelo grada ili općine, odnosno sukladno Odluci o korištenju površina javne namjene i nekretnina u vlasništvu Grada Rijeke za postavu privremenih objekata, reklamnih i oglasnih predmeta te druge opreme i uređaja.

The post Proslava Velike Gospe: Na Trsatu nas čeka sajamski dan s raznolikom ponudom appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1179)RIJEKA I PGŽ (906)Trsat (18)