Na autocesti Rijeka-Zagreb, kod čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, policija uhvatila krijumčare migranata

novilist - prije 6 sati - link

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U večernjim satima na autocesti A6 u blizini Ravne Gore policijski službenici zaustavili su automobil njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

U vozilu je zatečeno više stranih državljana. Osim toga, utvrđeno je su istaknute registarske tablice nepripadajuće navedenom vozilu, a pripadajuće tablice za navedeno vozilo pronađene su u prtljažniku vozila, zbog čega je državljanin Bosne i Hercegovine osumnjičen da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Također u večernjim satima, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko, zaustavljen je automobil bosansko hercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Turske, dok je u vozilu bilo zatečeno više stranih državljana.

U oba kriminalistička istraživanja je utvrđeno da su osumnjičenici iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema strancima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Po završetku kriminalističkih istraživanja, osumnjičenici su uz kaznene prijave podnesene nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku policijske uprave.

Objava Na autocesti Rijeka-Zagreb, kod čvorova Ravna Gora i Vrbovsko, policija uhvatila krijumčare migranata pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

autocesta (67)Crna kronika (2389)krijumčarenje (13)migranti (74)