Sprema se novo izdanje atraktivnog natjecanja u skoku s motkom na krčkoj rivi

novilist - prije 8 sati - link

I ove godine, krajem kolovoza krčku će svakodnevnicu u sportskome smislu obilježiti atraktivno natjecanje u skoku s motkom, organizirano na krčkoj rivi.

Nakon prethodna dva izdanja, organizatori su se odlučili i za ovo treće druženje izvrsnih motkaša i motkašica koje, i kao sportsku ali i iznimno atraktivnu turističku manifestaciju, organiziraju i ugošćuju predstavnici Atletskog kluba Krk.

Nezaboravan događaj

– Skok s motkom izuzetno je atraktivna atletska disciplina, a gledanje sportašica i sportaša tijekom njihovih preskoka letvice podignute na visinu od preko 4 ili čak 5 metara iz neposredne blizine, nezaboravan je doživljaj, istaknuo je najavljujući treće izdanje sad već tradicionalnog atletskog mitinga “Jump2Krk” Marko Srdoč, tajnik spomenutog otočnog sportskog udruženja.

U godini koja obilježava 500-tu obljetnicu Krčkog sajma želja nam je bila ponovo priuštiti našim sugrađanima i svim gostima uzbudljivo i atraktivno natjecanje, a za one romantičnoga duha možemo reći i natjecanje koje je “na tragu stoljetnih viteških nadmetanja”, nastavio je spoomenuti predstavnik AK Krk.

Novost ovogodišnjeg izdanja tog od publike praćenog i iznimno dobro prihvaćenog sportskog spektakla jest i da će se ovog puta natjecanje održati tijekom dva dana, u petak 30. i subotu 31. kolovoza, otkriva nam Srdoč.

Naime, zbog većeg broja prijavljenih natjecatelja, organizator se odlučio odvojiti natjecanja žena i muškaraca tako da će prvog dana nastupiti žene, a drugog dana muškarci.

Oba dana planiramo dva natjecanja, mlađu – “slabiju” skupinu s početkom u 16 sati te onu “jaču”, odnosno skupinu sa boljim rezultatima, a čije će natjecanje krenuti od 19 sati.

“Trkačka radionica”

Planiramo također odraditi i atletsku igraonicu za najmlađe, a kao novost ove godine po prvi puta planiramo upriličiti i “revijalno” mjerenje brzine sprinta svih onih koji se odluče okušati u toj “trkačkoj radionici”.

Prijavljeni će tako imati mogućnost odmjeriti svoju brzinu i eksplozivnost starta u odnosu na druge prijavljene, a sprint će se na dionicama od 10 do 20 metara mjeriti sofisticiranim elektronskim mjernim uređajem, predstavlja nam nadalje Srdoč.

Atletsko sportska manifestacija Jump2Krk zapažena je i u međunarodnim atletskim krugovima, uvrštena je u službeni kalendar natjecanja Hrvatskog atletskog saveza i Svjetske atletske organizacije pa ostvareni rezultati ulaze u službene statistike i vrednuju se na svim ljestvicama nacionalnih i svjetskih asocijacija “kraljice svih sportova”, kažu nam organizatori.

Jedna od značajnih novosti jest i da će ovogodišnje izdanje Jump2Krk mitinga biti moguće pratiti, kako uživo tako i u repriznim terminima, u cijeloj regiji, putem SportKlub televizije.

Ovaj iskorak smatramo interesantnim za potencijalne sponzore koji na taj način dobivaju mogućnost da se predstave široj publici, kažu predstavnici Atletskog kluba Krk, na čijem je čelu već godinama Ivica Orlić iz Punta.

I ove godine, kao i ranijih, moramo se zahvaliti prvenstveno Gradu Krku, Turističkoj zajednici Grada Krka, Turističkoj zajednici Otoka Krka, Županijskoj lučkoj upravi Krk, Zajednici sportova PGŽ, ali i tvrtkama GP Krk trgovina, ZMS Info te brojnim drugim sponzorima i donatorima na pomoći u realizaciji ovog velikog i zahtjevnog projekta, istakli Srdoč i Orlić.

Nastojat ćemo opravdati povjerenje svih partnera te ponovo u samoj završnici sezone u središtu grada Krka prirediti zanimljivu, atraktivnu a vjerujemo od publike i posjećenu sportsko-turističku manifestaciju koja, zaključuju predstavnici čelništva tog uspješnog sportskog kluba, doprinosi promociji grada i otoka Krka kao turističkih destinacija, ali i njihovom etabliranju na sportskim, turističkim i gospodarskim kartama naše regije ali i zemlje.

Rekord krčkog mitinga

Valja spomenuti i trenutačno stanje prijava. Službeni raspis natjecanja biti će objavljen ovoga tjedna a mi već imamo prijavljenih 12 muškaraca te 15 žena, i to iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Češke, Velike Britanije, Belgije i SAD-a.

Raduje nas veliki interes sportaša i radujemo se nadolazećem natjecanju, tim više što su i prijavljeni rezultati sve bolji. Uz lanjskog pobjednika, amerikanca Olena Treya Oatesa, imamo još trojicu s preskočenih 5,50 m ove godine, otkrio nam je tajnik AK Krka Marko Srdoč, podsjetivši da je spomenuti rezultat ujedno i trenutni rekord krčkog mitinga.

Kod žena, njih 10 skače preko 4 metra. Službene prijave tek počinju a konačnu listu natjecatelja doznat ćemo do 22. kolovoza, zadnjeg dana prijava.

Cijelu pripremu i organizaciju programa, i ove godine, nosi Atletski klub Krk kao i brojni volonteri povezani oko tog sportskog društva, a novosti i tijek događaja oko mitinga “Jump2Krk” ljubitelji sporta i u narednim će tjednima moći pratiti na Instagramu, Facebooku kao i putem web stranice jump2krk.akkrk.hr, raključio je Marko Srdoč.

Objava Sprema se novo izdanje atraktivnog natjecanja u skoku s motkom na krčkoj rivi pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

krk (144)Otoci (252)Rijeka & Regija (1132)