Novi požar u Dalmaciji: Gori na području Solina

narod - prije 7 sati - link

U nedjelju rano poslijepodne planuo je požar na području Solina, predio Voljak. Vatra je blizu kuća, no vjetar je nosi prema šumi.

Foto: fah

Ponovno gori u Dalmaciji. Dojava o požaru na otvorenom prostoru na području Solina, na predjelu Voljak, vatrogascima je stigla oko 14.40. Na terenu je 135 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila iz 19 vatrogasnih postrojbi, javila je Hrvatska vatrogasna zajednica. U pomoć su stigla i četiri kanadera.

Na intervenciji gašenja požara lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac. Iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu su javili da ima opekline prvog stupnja (oba uha i nos). Ozlijeđeni je pušten na kućnu njegu, prenosi HRT.

 

“Objekti nisu ugroženi, to je najvažnije. Na terenu su snage iz gotovo cijele županije i četiri aviona su trenutno u zraku. Nije ništa za sada ugroženo, imamo veliki broj snaga koji su tu da najprije zaštite imovinu i stanovništvo – rekao je zapovjednik DVD-a Klis Zoran Cicvara za 24sata.

Na terenu je 135 vatrogasaca s 45 vatrogasnih vozila iz 19 vatrogasnih postrojbi, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Objava Novi požar u Dalmaciji: Gori na području Solina pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3780)Izdvojen članak (377)požar (524)Solin (16)