Trener Varaždina i nekadašnji igrač Rijeke: “Ne smijemo imati preveliki respekt prema Bijelima”

novilist - prije 5 sati - link

VARAŽDIN   Točno tri mjeseca nakon što je na svom terenu uništio ambicije Rijeke za prošlu sezonu, Varaždin večeras pred svojim navijačima opet dočekuje istog suparnika. Tog 11. svibnja ove godine briljirao je dvostruki strijelac Domagoj Drožđek koji je prije tri dana zgotovio transfer u ciparski Apollon iz Limassola. Iako je ostao bez svog najboljeg strijelca iz prošle sezone, trener Varaždina Nikola Šafarić, nekadašnji igrač Rijeke, vjeruje da je njegova momčad spremna za pozitivan ishod ogleda s Rijekom.

– Smatram da se sa svakim suparnikom može igrati, pogotovo sada, u razdolju kada naši klubovi imaju europske utakmice. Dobro smo se pripremili i samo ne smijemo imati preveliki respekt prema suparniku. Rijeka je kod kuće odigrala dobru utakmicu protiv Lokomotive i uvjerljivo pobijedila. Cijenimo Rijeku, ali isto tako znamo koliko mi vrijedimo. Analizirali smo njihovu igru i našim dečkima smo skrenuli pažnju na bitne detalje. Vjerujem da ćemo kvalitetno odgovoriti na sve što Rijeka stavi pred nas i nametnuti se svojom igrom – kaže Šafarić.

U odnosu na prošlu sezonu, Varaždinci su ostali i bez kapetana i vođe veznog reda Igora Postonjskog, stopera Luke Jelenića i desnog beka Marka Vukčevića. Suvišno je isticati da je svlačionica popunjena novim licima, no jasno je da Šafarića očekuje još dosta posla. Sudeći prema prikazanom na gostovanju kod Gorice u prvom kolu (0:0), trener Varaždina je postavio svoju momčad na stabilne temelje.

– U Velikoj Gorici smo odigrali dosta dobru utakmicu. Samo nam je nedostajao gol da okrunimo dobru igru, ali veseli me da smo stvorili puno prilika. Osim toga, nismo primili gol, što je dosta važno. Tamo smo se pokazali kao prava natjecateljska momčad, a ja se nadam da ćemo biti takvi kroz cijelu sezonu, odnosno da će svaki suparnik s nama imati puno problema. Mi sada moramo poboljšati realizaciju i biti što čvršći u fazi obrane – dodao je varaždinski šef struke.

Naravno, i njemu je savršeno jasno da između Gorice i Rijeke postoji razlika. Na svaki spomen večerašnjeg suparnika Šafarić pažljivo bira riječi, naglašavajući da na stadion Varteksa stiže jedan od najboljih hrvatskih klubova.

– Rijeka ima momčad koja je na okupu već neko vrijeme. Po onome što smo vidjeli na početku ove sezone, možda su više naslonjeni na tranziciju jer su goropadniji iz polukontri i kontri. Prošle nedjelje su na Rujevici izdominirali Lokomotivu iz kontranapada, pokazavši da imaju brzi priključak iz faze obrane u fazu napada. Jasno je da u tom segmentu igre moramo malo više pripaziti jer Rijeka posjeduje kvalitetu i širinu. Oni su, prije svega, jaka momčad – zaključuje Šafarić.

Objava Trener Varaždina i nekadašnji igrač Rijeke: “Ne smijemo imati preveliki respekt prema Bijelima” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

NK Rijeka (170)nogomet (2256)SuperSport HNL (38)