Poljska: Lezbijski par optužen za dugotrajno zlostavljanje 4-godišnjeg dječaka

narod - prije 8 sati - link

lezbijskilezbijski

Šokantan slučaj zlostavljanja djece izašao je na vidjelo u Gliwicama u Poljskoj. Četverogodišnji dječak bio je izložen dugotrajnom nasilju od strane lezbijskog para, kojeg su činile njegova biološka majka i njezina partnerica.

>Poljska vojska može pucati na ilegalne migrante u samoobrani; što čeka Hrvatska?

Par, Julia B. i Patrycja J., koje su živjele zajedno s troje djece, uhićene su nakon što je dječak uspio pobjeći iz njihovog stana te je pronađen sam na ulici samo u cipelama. Pokazivao je znakove brutalnog i sadističkog nasilja.

Okružno tužiteljstvo u Gliwicama otkrilo je optužbe, ističući uznemirujuću prirodu ozljeda koje je pretrpio četverogodišnjak. Prema izvješćima, Patrycja J. je žrtvu podvrgavala fizičkom i psihičkom mučenju, uključujući izgladnjivanje, verbalno zlostavljanje, prijetnje napuštanjem i fizičko nasilje koje je uključivalo udaranje šakom, griženje, gušenje i korištenje kablova za udaranje.

Štoviše, žrtva je bilo dijete s invaliditetom, koje je patilo od urođene bolesti kostiju koja je zahtijevala nekoliko operacija do dobi od četiri godine. Unatoč njegovoj ranjivosti, par je optužen da ga je fizički i psihički mučio na proračunat način.

Dana 31. srpnja 2024. dijete je uspjelo napustiti stan i kasnije je pronađeno na ulici, a na njegovom tijelu su bile vidljive brojne ozljede uključujući oštećenje lijevog ramena, prsa, desnog obraza i lijeve očne duplje. Zatim ga je slučajni prolaznik odveo u lokalnu policijsku postaju.

>Bugarski parlament zabranio LGBTIQ+ propagandu u školama

Ovaj je incident ponovno pokrenuo raspravu o sigurnosti djece u kućanstvima s LGBT roditeljima, jer lokalni pro-life mediji kritiziraju prihvaćanje LGBT obiteljskih struktura, povlačeći paralele s prijavljenim slučajevima zlostavljanja djece u takvim kućanstvima u drugim zemljama, piše Remix.

Lokalna zajednica i vlasti pozivaju na pojačan oprez i mjere zaštite djece u sličnim situacijama. Slučaj je i dalje pod istragom.

To je navelo neke na spekulacije o utjecaju ideologije koja na muškost gleda kao na nešto protiv čega se treba boriti, povlačeći paralele sa sličnim slučajevima u inozemstvu gdje su dječaci bili meta zlostavljanja od strane lezbijskih parova.

>Poljska javna TV pokrenula LGBTIQ program, prvi gost drag queen; sjećate li se Drskih djevojaka na HTV-u?

Objava Poljska: Lezbijski par optužen za dugotrajno zlostavljanje 4-godišnjeg dječaka pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (364)Poljska (39)Svijet (1890)