Najviše ste čitali o dočeku Olimpijaca, Thompsonu, o pravoslavnom đakonu koji se poklonio braniteljima

narod - prije 6 sati - link

najvišenajviše

U tjednu na izmaku najviše ste čitali o lošem dočeku olimpijaca u režiji Tomislava Tomaševića, kako je Thompsonov menadžment odgovorio predsjedniku Zoranu Milanoviću i pučkoj pravobraniteljici, o Iliji Ćalini, pravoslavnom đakonu koji se poklonio braniteljima, kako u Srbiji ponovno izvrću povijest te o tome kako je migrant pretukao ženu u Zagrebu.

1. Hrvatski olimpijci zaslužuju više od loše organiziranog dočeka u režiji Tomaševića i Možemo

Građani su po velikoj vrućini dočekali zlatne braću Sinković i džudašicu Barbaru Matić, brončanu atletičarku Sandru Elkasević i strijelca Mirana Maričića. Stigla su i braća Lončarić koji su u Parizu imali premijerni olimpijski nastup. Izašli su svi zajedno na pozornicu. Srebrna Donna Vekić javila se videoporukom. Ovi sportaši, kao i ostali olimpijci, zaslužili su više od loše organiziranog dočeka od strane gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i Možemo.

Tomašević je, očigledno, htio izbjeći situaciju kad prije nekoliko mjeseci nije organizirao doček za svjetske prvake hrvatske vaterpoliste. No, zbog loše organizacije i tempiranja vremena, Tomašević je ponovno naišao na velike kritike.

Možda će vas zanimati

Hrvatski olimpijci zaslužuju više od loše organiziranog dočeka u režiji Tomaševića i Možemo

Ovi sportaši, kao i ostali olimpijci, zaslužili su više od loše organiziranog dočeka od strane gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića

2. Thompsonov menadžment Milanoviću i pučkoj pravobraniteljici: ‘Odavno ste pročitana knjiga’

Menadžment Marka Perkovića Thompsona reagirao je na napade predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter.

Poručili su da “promicatelj mržnje i podjela, promicatelj simbola koji su napadali Hrvatsku kao što je petokraka, naručitelj premlaćivanja hrvatskih branitelja u crkvi Svetog Marka i što sve nije radio, Zoran Milanović, slučajni predsjednik, optužio nas je kako pjevamo pjesme iz Domovinskog rata i kako kaže, tako bacamo u sjenu junake Domovinskog rata.

Mi mu poručujemo, naravno da ćemo pjevati naše pjesme iz Domovinskog rata, isto kao i do sada, one ne bacaju sjenu na naše heroje iz Domovinskog rata već podsjećaju na hrabrost naših branitelja i na njihovu snagu stvaranja Hrvatske države kojoj ste nažalost vi trenutni predsjednik”, stoji u priopćenju.

Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter u svojoj izjavi za medije navodi kako unatoč odluci Visokog prekršajnog suda zauzetoj u predmetu pokrenutom protiv Marka Perkovića Thompsona 2018. godine, u vezi njegove pjesme “Bojna Čavoglave” ona ne priznaje odluke toga suda i kako Marka Perkovića Thompsona treba kažnjavati.

“Dakle, osoba koja bi među prvima u našoj državi trebala poštovati odluke suda, ona s tolikim osjećajem moći izjavljuje kako UNATOČ odluci Visokog prekršajnog suda, ona bi kažnjavala Marka Perkovića Thompsona jer pjeva svoju pjesmu iz Domovinskog rata “Bojna Čavoglave”.

Isto tako je to prva osoba koja bi trebala stati u zaštitu obitelji i imovine, a koja je dala javnu potporu novinarki Danki Derifaj pri provali u Thompsonov posjed na Žnjanu u Splitu”, dodali su.

Možda će vas zanimati

Thompsonov menadžment Milanoviću i pučkoj pravobraniteljici: ‘Odavno ste pročitana knjiga’

Thompsonov menadžment reagirao je na napade predsjednika Milanovića i pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter: ‘Odavno ste pročitana knjiga i poznate su nam vaše metode’

3. Tko je Ilija Ćalina, pravoslavni đakon koji se poklonio braniteljima u Kninu i uznemirio srbijanske medije?

Nakon što su u Kninu za Dan pobjede vijence položili predstavnici vlasti, to su učinile i brojne udruge i branitelji. Među njima našao se i đakon Srpske pravoslavne crkve Ilija Ćalina. Stigao je u društvu Ivice Jonjića iz Karlovca, predsjednika Udruge hrvatskih branitelja pravoslavne vjere.

Ćalina je povratnik u Hrvatsku, rodom iz Like. Za medije je komentirao kako je „dijete Oluje“. Hrvatsku je napustio s roditeljima za vrijeme operacije “Oluja”, pod pritiskom i naređenjem vlasti takozvane „Republike Srpske Krajine“. Položivši vijenac i zapalivši svijeću rekao je: „Zazvao bih vječni spomen i carstvo nebesko svim hrvatskim braniteljima koji su stradali za slobodu domovine, kao i vječni spomen i carstvo nebesko svim civilnim žrtvama, srpskim i hrvatskim, tijekom bratoubilačkog rata 1991.- 1995. godine“. Na kraju je dodao: „Moramo poštovati branitelje i to je to! Da se više nikad ne ponovi. Živjela Hrvatska!“.

Detaljnije pročitajte na poveznici:

Možda će vas zanimati

Tko je Ilija Ćalina, pravoslavni đakon koji se poklonio braniteljima u Kninu i uznemirio srbijanske medije?

Tko je Ilija Ćalina, đakon Srpske pravoslavne crkve koji se poklonio poginulim braniteljima u Kninu i uzviknuo: ‘Živjela Hrvatska’? Prosjedovao je protiv SNV-a i ‘Novosti’, srbijanski mediji navode kako ga je SPC razriješio dužnosti đakona

4. U Srbiji ponovno izvrću povijest: Ukrali snimke izbjeglica iz Vukovara i rekli da su to Srbi iz ‘Krajine‘!

Srpske televizije su proteklih dana unisono govorile da je “Oluja” najveće etničko čišćenje u Europi nakon Drugog svjetskog rata, ni spomena da su velikosrpske vlasti na području tadašnje “krajine” istjerale tisuće i tisuće Hrvata i da je tom akcijom oslobođena skoro pa trećina Hrvatske, te su Hrvati dobili priliku za povratak, piše Slobodna Dalmacija.

Za srpske televizije rat je počeo Olujom. A što je još sramotnije, na srpskoj nacionalnoj Televiziji Happy emisiju o “Oluji” su ilustrirali kadrovima žena i djece koji su bježali iz Vukovara, navodeći da su to odbjegli Srbi iz Hrvatske! Može li veće dno?

Možda će vas zanimati

U Srbiji ponovno izvrću povijest: Ukrali snimke izbjeglica iz Vukovara i rekli da su to Srbi iz ‘Krajine‘!

Srpski mediji ne prezaju ni pred čim ne bi li oblatili VRO Oluja. Ovoga puta ukrali su snimke izbjeglica iz Vukovara i rekli da su to Srbi iz ‘Krajine

5. Migrant usred bijela dana pretukao ženu u Zagrebu

Migrant je pretukao ženu u Zagrebu, u Ulici Vinogradi kod kućnog broja 49. Kad je ona potražila pomoć susjeda, i njih je napao nožem. Sve se to dogodilo u subotu u podne usred bijela dana.

Policija je za Jutarnji list potvrdila da se radi o dvoje stranih državljana s reguliranim privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj te da ženska osoba u Ulici Vinogradi u Zagrebu zatražila pomoć građana.

Možda će vas zanimati

Migrant usred bijela dana pretukao ženu u Zagrebu

Migrant je pretukao ženu u Zagrebu, u Ulici Vinogradi kod kućnog broja 49. Kad je ona potražila pomoć susjeda, i njih je napao nožem.

Objava Najviše ste čitali o dočeku Olimpijaca, Thompsonu, o pravoslavnom đakonu koji se poklonio braniteljima pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3754)Izdvojen članak (362)marko perković thompson (96)tomislav tomašević (82)