Gužve na cestama: Na A7 kolone do 2 km, na Krčkom mostu vozila u koloni od 4 km

novilist - prije 6 sati - link

Povremeno je veća gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, otoku Krku i Krčkome mostu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te pojedinim graničnim prijelazima, javlja HAK te poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zbog veće gustoće prometa povremena su usporavanja, vozi se u kolonama u pokretu uz kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

  • zbog povećane gustoće prometa povremeno se prekida promet u tunelu Sveti Rok u smjeru juga, kolona pred tunelom duga je oko 3 km;
  • između čvorova Karlovac i Bosiljevo 2 u smjeru juga te između čvorova Zadar istok i Sveti Rok u oba smjera vozi se u kolonama u pokretu s povremenim zastojima;
  • kolona vozila u pokretu uz kraće zastoje između čvorova Ogulin i Bosiljevo 2 u smjeru Zagreba duga je oko 5 km;
  • na naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolone su duge oko 1 km.

A2 Zagreb-Macelj:

  • zbog povećanog priljeva vozila kolona između naplatne postaje Trakošćan i granice u smjeru Zagreba duga je 300 metara;
  • zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera.

A7 Rupa-Križišće:

  • kolona vozila između tunela Burlica i čvora Šmrika u smjeru Križišća, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, kolona je duga oko 2 km.

Krčki most:

  • vozi se usporeno u koloni u oba smjera, u smjeru kopna kolona je od Omišlja, a u smjeru otoka duga je oko 4 km.

Jadranska magistrala (DC8):

  • povećana je gustoća prometa na prilazima Crikvenici, Novom Vinodolskom, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na cestama u Istri i priobalju bit će (zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1):

  • u nedjelju, 11. kolovoza od 12:00 do 23:00 sata.
KORISTAN SAVJET

U prometu je svakodnevno velik broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila HAK upozorava da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također HAK podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine te koriste zakonom propisanu zaštitnu opremu.

 

Objava Gužve na cestama: Na A7 kolone do 2 km, na Krčkom mostu vozila u koloni od 4 km pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

HAK (67)Hrvatska (3754)kolone (5)