Vigo Bart iz Škrljeva odlazi u – Cibonu. Produkt Kvarnerove škole sada samo čeka da Cibona skine blokadu

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA Riječki košarkaš Vigo Bart unatoč ugovoru koji traje još godinu dana neće ostati u DepoLink Škrljevu, već će sljedeću sezonu igrati za ABA ligaša – Cibonu. Preciznije, trebao bi igrati.

Mladi bek je sve dogovorio sa zagrebačkim klubom, odštetu Škrljevu je sam platio, ali ništa nije i ne može biti službeno dok Cibona ne riješi blokadu na Hrvatskom košarkaškom savezu. A za to je rok 14. kolovoza. Kako stvari sada stoje, ta će blokada biti skinuta te će Bart zajedno s još devetoricom igrača, pod vodstvom trenera Bariše Krasića, sljedećeg petka početi pripreme za novu sezonu.

Među njima bi trebao biti i Domagoj Vuković, još jedan Riječanin koji je nakon epizode na Tajvanu imao i konkretnu ponudu Kvarnera, ali je odlučio vratiti se u Draženov dom.

Što se 19-godišnjeg Barta tiče, ovo mu nije prvi odlazak u Cibonu jer je u pretkadetskom uzrastu za Vukove odigrao nekoliko utakmica prije prekida sezone zbog pandemije koronavirusa. Jednu je sezonu igrao i na posudbi u Kastvu, ali inače se radi o produktu Kvarnerove škole.

Protekle dvije sezone bio je član Škrljeva koji mu je dao veliku priliku u skupljanju premijerligaškog iskustva. Svoje najbolje partije pružao je od drugog dijela prošle sezone. Upravo je Ciboni u travnju ove godine zabio 19 poena.

Objava Vigo Bart iz Škrljeva odlazi u – Cibonu. Produkt Kvarnerove škole sada samo čeka da Cibona skine blokadu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Košarka (305)Sport (10632)