Još traže Engleza koji je pao s kruzera. “More je 24°C, veće su šanse da je živ”

riportal - prije 6 sati - link

I dalje traje potraga za mladim Englezom koji je jučer rano ujutro pao s kruzera kod Jabuke na putu prema Zadru. Detaljno se pretražuje šire područje viškog arhipelaga, no zasad bez uspjeha.

Uz pomorske i zračne jedinice u potrazi sudjeluju i posade putničkih brodova i vlasnici privatnih brodica. Spasilačke službe ne gube nadu, piše Index.

“Temperatura mora nam omogućuje da produžimo potragu”

“Čovjek je pao u more s visine preko 30 metara, možda je došlo do ozljede pri padu. Budući da je temperatura mora 24 stupnja, to nam omogućuje da potragu produžimo na bar 12 sati i više. Preživljavanje je u tim uvjetima više od 12 sati, a potraga ide dvostruko dulje, bar 24 sata”, rekao je Radovan Linić, koordinator u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, za HRT.

Podsjetimo, od jučer ujutro traje potraga za Britancem na području viškog arhipelaga nakon što je zaprimljena dojava zapovjednika putničkog broda tijekom plovidbe nedaleko od otočića Jabuka, iz smjera Dubrovnika prema Zadru.

Član posade primijetio mladog Engleza u moru, bacio mu pojas za spašavanje

Od početka akcije se na obalnim radiopostajama (ORP Split-radio i ORP Zadar-radio), odašilje obavijest o čovjeku u moru (‘PAN-PAN’), prema svim sudionicima u pomorskom prometu, priopćili su iz Nacionalne središnjice za spašavanje.

Edo Šarunić, voditelj Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, za HRT je jučer rekao da je mladog Engleza u moru primijetio član posade kruzera te da mu je odmah bacio pojas za spašavanje.

“Međutim, nije vidio je li dolje, kako je to završilo. Odmah su kontaktirani kapetanija Split, koja je nadležna na tom području, pomorska policija i obalna straža”, poručio je Šarunić, piše Index.

The post Još traže Engleza koji je pao s kruzera. “More je 24°C, veće su šanse da je živ” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2365)more (223)