Zbog prometne nesreće između čvorova Karlovac i Novigrad u smjeru Dubrovnika, vozi se jednim prometnim trakom, usporeno u koloni; prometna se nesreća dogodila i kod odmorišta Vukova Gorica u smjeru Dubrovnika, vozi se po dva prometna traka, usporeno u koloni; zbog prometne nesreće između čvorova Vrpolje i Prgomet u smjeru Dubrovnika, vozi se po dva prometna traka uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru juga vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog veće gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 8 kilometara, povećana je gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Zagreb istok i Lučko u smjeru Bregane, vozi se usporeno, uz povremene zastoje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog povećanog priljeva vozila kolona između naplatne postaje Trakošćan i granice u smjeru Zagreba duga je 1,5 kilometar i nastavlja se u Sloveniju.

U subotu od 4 do 14 sati zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na cestama u Istri i priobalju, zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1, navodi HAK.