Napokon konstituirano Gradsko vijeće Raba na čelu s Tomislavom Matošićem

novilist - prije 10 sati - link

RAB  Nakon prvog neuspjelog pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća Raba 12. srpnja, na kojoj nije izabran predsjednik Gradskog vijeća, danas je održana nova konstituirajuća sjednica. Na dnevnom redu našla se točka o izboru predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća Raba, ono što nije izglasano prošli put.

Podsjetimo, na prošloj konstituirajućoj sjednici 12. srpnja, nakon traženja stranaka, usvojene su u konačnici točke o izboru Mandatne komisije i izboru Komisije za izbor i imenovanja, ali ne i ona najvažnija – izbor predsjednika i potpredsjednika Gradskog vijeća. Osim toga, i novoizabrani vijećnici na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće su prisegnuli.

Sjednicu je u početku vodio Boris Bačić (HDZ), a prije nego što se pristupilo točki izbora predsjednika, prisegnuli su novi (zamjenski) vijećnici – Tomislav Matošić (DP) i Darijo Žic (SDP). Prisutni su bili svi vijećnici. Naime, Marina Beg Umiljenović (DP) i Nenad Debelić (SDP) su u međuvremenu iz osobnih razloga stavili mandat u mirovanje pa su ih u Gradskom vijeću zamijenile njihove stranačke kolege – Tomislav Matošić zamijenio je Marinu Beg Umiljenović, a Darijo Žic Nenada Debelića.

Po pitanju glavne točke dnevnog reda na stolu su se našla dva prijedloga za predsjednika Gradskog vijeća – koalicija HDZ, RPS i HSS te DP su predložili Tomislava Matošića, a SDP i Nezavisna lista Municipium Marka Sandalića. Na kraju je sa sedam glasova (šest glasova koalicije HDZ, RPS i HSS i jedan glas DP-a) za novog predsjednika Gradskog vijeća izabran Tomislav Matošić koji je u uvodnom govoru zahvalio na izboru i ukazanoj časti te istaknuo da se nada transparentnosti u radu za boljitak grada Raba te da grad Rab više neće stagnirati. Tomislav Matošić je na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Raba bio 7. na listi DP-a.

Za prvog potpredsjednika Gradskog vijeća sa sedam glasova je izabran Željko Dumičić (RPS), a drugi potpredsjednik je Damir Brusić (SDP) koji je izabran jednoglasno (13 glasova). Sjednica je zaključena nakon pola sata nakon što je odrađena glavna točka dnevnog reda.

 

Objava Napokon konstituirano Gradsko vijeće Raba na čelu s Tomislavom Matošićem pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

gradsko vijeće (11)Otoci (254)