Policija otkrila tko je puštao Juru i Bobana te tko je Tina Ujevića ogrnuo zastavom HOS-a

narod - prije 7 sati - link

Poduzimajući mjere i radnje vezano uz jučerašnje javno okupljanje u Imotskom, neposredno prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja, policija nije zabilježila događaje oštećenja imovine, narušavanja javnog reda i mira u većem obimu ni ozljeđivanja osoba. U počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zatečeno je 14 osoba. Jedna od navedenih osoba zatečena je u prodaji predmeta sa simbolima kojima se remeti javni red i mir, zbog čega je prekršajno procesuirana, a o prodaji na javnom mjestu obaviješten je Državni inspektorat.

>Emotivni povratak: Poslušajte kako zajedno zvuče Thompson i 30 000 ljudi

Policijski službenici su u jednoj intervenciji prema pet osoba uporabili sredstva prisile.

Protiv 42 osobe pokrenuti su prekršajni postupci zbog zlouporabe pirotehnike.

Do sada provedenim mjerama i radnjama utvrđen je identitet osobe koja je 6. kolovoza na trgu u Imotskom, preko zvučnika koji su postavljeni na prozor ugostiteljskog objekta, reproducirala pjesme protupravnog sadržaja te će se nad njom provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju.

Također je utvrđen identitet osobe koja je dana 6. kolovoza na spomenik Tinu Ujeviću u Imotskom postavila zastavu sa simbolima kojima se remeti javni red i mir te je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je prekršajno procesuirana.

>Thompson zapalio 30 tisuća ljudi u Imotskom: Pogledajte atmosferu

Napominjemo da ćemo nastaviti analizirati javno dostupne snimke kao i snimke policije, s ciljem procesuiranja počinitelja protupravnog ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja navedenog javnog okupljanja.

Unatoč našim apelima upućenim vozačima da ne voze pod utjecajem alkohola, a osobito nakon prometne nesreće u Dicmu koju je 7. kolovoza skrivio vozač pod utjecajem alkohola nakon povratka s koncerta, nakon sinoćnjeg koncerta je 46 osoba isključeno iz prometa i procesuirano jer je utvrđeno da su nakon javnog okupljanja upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

>Šarić: Sinjska alka, Oluja i Thompsonov koncert izazvali su teške simptome kod mnogih, neki su i povraćali

Objava Policija otkrila tko je puštao Juru i Bobana te tko je Tina Ujevića ogrnuo zastavom HOS-a pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3751)imotski (67)Izdvojen članak (345)policija (768)