I Plenković i Milanović godišnji odmor provode u državnim vilama

narod - prije 6 sati - link

Era godišnjih odmora u punom je jeku, a pauzu ima i hrvatska Vlada. U tom duhu, odmoru se prepustili i hrvatski političari: premijer, predsjednik i ministri.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odmor provodi s obitelji u Vili Costabella kod Rijeke. Prema pisanju Jutarnjeg lista, iz Vlade su istaknuli da će Plenković sam snositi troškove ljetovanja.

No, Plenković nije prvi hrvatski premijer koji je odlučio svoj odmor provesti upravo u ovoj vili. Naime, Vila Costabella Plenkovića ugošćuje već neko vrijeme. I to nakon što su u njoj boravili i bivši predsjednici Vlada Zoran Milanović i Tihomir Orešković. Kao i mnogi drugi prije njih.

Možda će vas zanimati

Kad Plenković ljetuje u Costabelli to je simpatično, kad to radi Orešković to je nepravda spram poreznih obveznika?

Hoće li i Plenković nastaviti ljetovanje na Hvaru, gdje mu je rođen otac i gdje ima obitelj, o vlastitom trošku, ili možda u obiteljskoj kući?

No, pozornost plijeni i zanimljiva povijest ove rezidencije izgrađene prije točno stotinu godina. Naime, Vila Costabella ima i neslužbeno drugo ime – vila Capone. Njega je dobila po intrigantnoj urbanoj legendi. Ona kaže da je početkom dvadesetih godina prošlog stoljeća u njoj boravio šef jedne od najvećih mafijaških obitelji, Al Capone, s majkom koja je navodno bila Riječanka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
>Mediji napadaju Oreškovića zbog ljetovanja u državnoj rezidenciji, iako na to ima pravo

Predsjednik i ministri na ljetovanju

Predsjednik Republike već tradicionalno ljetuje na otoku Hvaru, u vili Kovač.

Državna rezidencija Vila Kovač na otoku Hvaru sagrađena je sredinom 20. stoljeća na površini od oko 2856 četvornih metara. Ova vila smještena je na samom kraju hvarske šetnice, u velikom vrtu, s neposrednim pristupom javnoj plaži i vezovima za plovila.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ministri će, prema pisanju portala Dnevnik.hr, ljeta provoditi na različitim lokacijama. Neki od njih i radno. Ljeto u obvezama najavili su ministri prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te turizma Tonči Glavina.

Vrlo kratak odmor uz radne obveze najavio je ministar obrane Ivan Anušić. Čovjek koji je na čelu novog Ministarstva demografije Ivan Šipić kazao je da će odmarati u Zadru, ali svega “3-4 dana”. Dodao je da je ministarstvo “tek u nastajanju”.

Ministar unutarnji poslova Davor Božinović gotovo je praznovjerno komentirao da se ne usudi reći kako će provesti ljeto, jer su mu propali i prošlogodišnji planovi. Damir Habijan, ministar pravosuđa, ovo će ljeto, kaže, planinariti. A posve opušteno ljeto najavio je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Objava I Plenković i Milanović godišnji odmor provode u državnim vilama pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3751)Izdvojen članak (345)Ljetovanje (49)odmor (15)