Ukrajina tijekom noći pogodila rusku zračnu bazu Lipeck. Tamo je skladište sa 700 raketa

novilist - prije 7 sati - link

Ukrajinska vojska u petak je objavila da je tijekom noći pogodila ruski vojni aerodrom u zapadnoj regiji Lipeck, oštetila zalihu navođenih raketa te pokrenula niz detonacija.

Kijev napada ruske zračne baze kako bi potkopala kapacitete Moskve da borbenim zrakoplovima napada ciljeve u Ukrajini.

„Zabilježeno je nekoliko izvora zapaljenja, izbio je velik požar te se čulo nekoliko detonacija”, napisala je ukrajinska vojska na aplikaciji Telegram.

U toj zračnoj bazi smješteni su ruski zrakoplovi Su-34, Su-35 i MiG-31, dodala je.

Sigurnosni izvor Reutersu je rekao da je napad izveden dronovima, dok je u bazi bilo nekoliko desetaka zrakoplova i helikoptera, kao i skladište sa 700 raketa.

Guverner regije Lipeck Igor Artamonov objavio je da ja „masovan napad” ukrajinskih dronova uzrokovao eksplozije, prekinuo opskrbu strujom i ozlijedio devetero ljudi.

Ruska agencija Interfax prenosi lokalne dužnosnike koji su govorili o požaru u zračnoj bazi. Ukrajinski izvor da većina zrakoplova nije imala vremena poletjeti.

„Početkom kolovoza raščistili smo bombe i zrakoplove u zračnoj bazi Morozovsk, danas je bio red na Lipeck-2”, tvrdi izvor.

Objava Ukrajina tijekom noći pogodila rusku zračnu bazu Lipeck. Tamo je skladište sa 700 raketa pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rat u Ukrajini (328)Rusija (426)Svijet (1871)ukrajina (370)