Trump želi tri predsjedničke debate s Kamalom Harris

novilist - prije 8 sati - link

Američki republikanski predsjednički kandidat Donald Trump izjavio je u četvrtak da je voljan u rujnu sudjelovati u tri debate na različitim medijima sa svojom demokratskom suparnicom Kamalom Harris.

Medijska kuća ABC News objavila je na platformi X da će biti domaćin predsjedničke debate 10. rujna te da su i Trump i Harris pristali sudjelovati.

Tijekom konferencije za novinare u svojoj rezidenciji u Palm Beachu na Floridi, Trump je rekao da želi održati debate 4., 10. i 25. rujna koje će ugostiti Fox, ABC i NBC.

Trump nije naveo konkretne uvjete, poput toga hoće li biti publike, a nije poznato ni jesu li njegovi suradnici predložili druga dva datuma njegovoj protukandidatkinji.

Tim okupljen oko trenutačne potpredsjednice Harris nije komentirao rasprave.

Konferencija za novinare bila je prvi Trumpov javni nastup otkako je Harris u utorak izabrala guvernera Minnesote Tima Walza za svog potpredsjedničkog kandidata.

Harris i Walz ovog su tjedna predvodili skupove u saveznim državama Pennsylvaniji, Michiganu i Wisconsinu, privlačeći desetke tisuća sudionika, što pokazuje kako je njezin kasni ulazak u utrku ponovno osnažio demokrate.

Njezin brzi uspon natjerao je Trumpov tim da se trudi ponovno kalibrirati svoju strategiju i poruke.

Ankete javnog mnijenja pokazuju da je Harris izbrisala prednost koju je Trump izgradio u odnosu na predsjednika Joea Bidena, a demokrati su u nekoliko tjedana zgrnuli stotine milijuna dolara od glasača i velikih donatora.

Biden je odustao od svoje kandidature prije dva i pol tjedna pod pritiskom kolega demokrata zabrinutih za njegove šanse za pobjedu na izborima 5. studenoga nakon lošeg učinka u debati protiv Trumpa.

Trump je na konferenciji za novinare u četvrtak također obećao “miran prijenos” vlasti ako predsjednički izbori u studenom na kojima je kandidat budu “pošteni”, dok se njegovi demokratski suparnici brinu da neće priznati, kao 2020., rezultat glasanja u slučaju poraza.

“Naravno da će doći do mirnog prijenosa (vlasti), kao što je bio slučaj prošli put (…) Samo se nadam da ćemo imati poštene izbore”, izjavio je bivši predsjednik, ne spominjući epizodu napada na Kapitol 2021.

Objava Trump želi tri predsjedničke debate s Kamalom Harris pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

američki predsjednički izbori (43)Donald Trump (331)KAMALA HARRIS (72)Novosti (1335)sad (279)Svijet (1861)