Osijek je poveo u 38. minuti golom Antona Matkovića, a izjednačio je Raphael Utzig iz jedanaesterca u šestoj minuti nadoknade.

Uzvratni susret je u Bakuu 15. kolovoza.

U slučaju prolaza, Osijek u play-offu Konferencijske lige čeka pobjednik susreta između ciparske Omonije i mađarskog Fehervara.

U prvom susretu Omonija je slavila sa 1-0 golom Poljaka Mariusza Stepinskog u 60. minuti.

Nakon što je uspješno preskočio estonsku Levadiju ukupnim rezultatom 6-1, Osijek je svoj europski put nastavio protiv azerbejdžanske Zire.

Ovoga puta bez Ramona Miereza koji je napustio klub, a priliku u napadu je dobio Švicarac Kemal Ademi.

Osijek je od prve minute bio bolji, a prvu priliku imao je u 16. minuti kada je Darko Nejašmić nakon slobodnog udarca s pet metara glavom pomašio gol. Deset minuta kasnije ponovo je Nejašmić bio u sjajnoj prilici, ali je pogodio vratnicu.

Daleko bolju igru Osijek je okrunio vodstvom u 38. minuti. Domagoj Bukvić je ukrao loptu, gurnuo u prostor za mladog Matkovića koji je iz prve pucao pogodivši za 1-0.

U nastavku susreta Osijek je najbliže golu bio u 68. minuti kada je Marko Soldo pucao s ruba kaznenog prostora, ali pored gola.

Gosti su prvi udarac u okvir gol zabilježili u 90. minuti, pucao je Mutsinzi, no Čavlina je bio siguran. Nažalost, četiri minute kasnije Zira je dobila kazneni udarac.

Duarte je srušio Utziga, a sudac je pokazao na bijelu točku. VAR je potvrdio prekršaj, a pogodak za 1-1 zabio je Utzig.