Hrvatski tekvondo reprezentativac Marko Golubić neće imati šansu boriti se za brončano odličje na Olimpijskim igrama kroz repesaž jer je u polufinalu Britanac Bradly Sinden doživio poraz.Sinden je u četvrtfinalu pobijedio Golubića u rundama s 2-1 (8-6, 9-11, 18-10), ali je postojala šansa za hrvatskog borca da se ipak domogne bronce. Prvi preduvjet je bio da Sinden ostvari pobjedu u svom polufinalnom meču, ali se to nije dogodilo.Jordanac Zaid Kareem je bio bolji od Britanca u rundama s 2-1 (1-2, 4-2, 10-2) čime je nestala i mala šansa za Golubića na Igrama.

Borac iz Dubrave je poražen u tijesnom meču protiv Sindena. Presudila je situacija sedam sekundi prije kraja borbe, kad su Britancu nakon pregleda snimke priznali udarac u glavu za 16-9. Pokušao je Golubić napraviti čudo, ali ponestalo mu je vremena za preokret. Pritom mu kod 7-11 u trećoj rundi suci nisu priznali čisti udarac u glavu, a njegov trener nije imao na raspolaganju karton za video-provjeru.

“Šteta. Borili smo se na zadnjem europskom turniru u Beogradu prije mjesec i pol dana, isto je bilo 2-1 u rundama za njega. Odličan je borac, svjetski prvak u kategoriji do 68 kg, ali znam da sam mu blizu. Njegova specijalka su kratki udarci, suci nekad skinu bodove, nekad ne. Ja tu ne mogu ništa, došao sam se potući, ne obazirem se na suce. To je tekvondo, sitnice odlučuju. Oporavit ću se” kazao je razočarani Golubić u kratkoj izjavi za HTV.

Golubiću, kojem je ovo prvi nastup na olimpijskim igrama, svjetski je prvak u kategoriji do 74kg, ali se u Parizu borio u olimpijskoj kategoriji do 68kg.