Vatrogasci DVD-a Drenova spasili malu vjevericu u šumskom požaru; Pablo je dobio novu priliku za život!

riportal - prije 8 sati - link

U noći 7. kolovoza 2024. godine, vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Drenova sudjelovali su u intervenciji zbog šumskog požara na području Hreljin-Plase-Melnice. Uz šumsko vozilo (D-2), autocisternu (D-4) i ukupno šest vatrogasaca, brzo su se pridružili ostalim snagama na terenu kako bi se nosili s požarom.

Tijekom borbe protiv požara, vatrogasci su naišli na napuštenu malu vjevericu koju su prevezli u sklonište Šumski dvor, gdje će se brinuti o njoj dok ne ojača i ne bude spremna za povratak u prirodu.

Njihova velikodušnost je izazvala lavinu pozitivnih komentara na društvenim mrežama, među kojima se istaknula objava jedne žene koja je pratila događaje.

“Srce ogromno naših prekrasnih vatrogasaca 💖,” napisala je ona. “Uz to što čuvaju šume i ljude, čuvaju i sve druge malene i velike životinjice. Na požarištu su pronašli bebu vjevericu, kojoj su dali ime Pablo. Othranit ćemo je u Šumskom dvoru i ponovo pustiti u srce prirode. Hvala vam što mislite i na njih!”

Hvala im!

The post Vatrogasci DVD-a Drenova spasili malu vjevericu u šumskom požaru; Pablo je dobio novu priliku za život! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1184)RIJEKA I PGŽ (920)