PRIDRUŽITE SE ! U Rijeci će se održati 6. Memorijalni košarkaški turnir u čast preminulog Luke Zupčića

riportal - prije 6 sati - link

U spomen na prerano preminulog prijatelja, sina i brata, Luku Zupčića, organizira se 6. Memorijalni košarkaški turnir koji će se održati 24. i 25. kolovoza 2024. godine na košarkaškom igralištu OŠ Fran Franković u Rijeci (Drenova). Ovaj humanitarno-memorijalni događaj slavi Lukino nasljeđe i okuplja zajednicu u duhu sporta, prijateljstva i humanosti.

Luka Zupčić, mladić rodom iz Zadra, odrastao je u Rijeci, a kasnije se preselio u Zagreb zbog fakultetskih obaveza. Njegova karizma, vedrina i plemenitost ostavili su neizbrisiv trag u srcima mnogih. Nažalost, Luka je preminuo početkom 2019. godine tragičnom nesrećom dok je uživao u snowboardanju u Sloveniji. Njegova iznenadna smrt potaknula je prijatelje i obitelj da organiziraju prvi memorijalni turnir kako bi očuvali njegovo sjećanje.

Prvi turnir održan je s ciljem prikupljanja donacija za obnovu košarkaškog igrališta na kojem je Luka provodio svoje djetinjstvo. Od tada, zahvaljujući zajednici, prikupljeno je više od 3000 EUR za različite humanitarne akcije i udruge. Udruga ZPC nastavlja ovu tradiciju, s namjerom da širi krug podrške i prijateljstva, potičući ljude da se uključe i osjete zajedništvo koje je Luka njegovao.

Ove godine očekuje se 16 ekipa koje će se natjecati u formatu 3 na 3, s kotizacijom od 40 EUR po ekipi. Pobjednici će osvojiti pehare, medalje i nagrade sponzora. Osim toga, igrači će se moći natjecati u dodatnim disciplinama kao što su zakucavanja i 1 na 1, s nagradama za prva tri mjesta.

Turnir će biti popraćen hip hop hitovima, a završit će paljenjem 22 baklje u čast Luki, simbolizirajući njegov svjetionik ljubavi i prijateljstva koji će trajati zauvijek. Ova godina donosi veliku novost – obnovljeno košarkaško igralište na Drenovi, financirano dijelom od strane Lukine obitelji i donacijama koje će se prikupiti tijekom turnira.

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje, rekreativne i profesionalne sportaše, poduzetnike i građane da se uključe i podrže ovu plemenitu misiju. Čak i najmanja donacija čini veliku razliku. Donacije se mogu uputiti na račun Udruge ZPC (IBAN: HR3423400091111030730, opis: Donacija).

Pozivaju se svi da se pridruže u stvaranju boljeg i ljepšeg okruženja za djecu i buduće generacije. Očuvajmo Lukino sjećanje i širi duh zajedništva, sporta i humanosti.

The post PRIDRUŽITE SE ! U Rijeci će se održati 6. Memorijalni košarkaški turnir u čast preminulog Luke Zupčića appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Ostalo (140)rijeka (1184)turnir (8)