Tommy Emmanuel opatijskoj publici pokazao svu raskoš svog talenta; zasvirao i s Franom Živkovićem

novilist - prije 9 sati - link

Čest gost opatijskih pozornica Tommy Emmanuel održao je sinoć svoj koncert na Ljetnoj pozornici. Australski gitarist svjetskog renomea izazvao je velik interes, stoga je publika koncert posjetila u velikom broju. Na radost sviju, čak niti kratkotrajna kiša koja je oprala opatijske ulice dvadesetak minuta prije početka koncerta nije mogla spriječiti virtuoza na gitari.

Foto galerija: Tommy Emmanuel u Opatiji 2024. Foto: Ana Križanec

Već po samom ulasku Tommyja Emmanuela velik se pljesak prolomio auditorijem Ljetne pozornice. Gitarist je na pozornici bio sam, tek u društvu svojih triju gitara, vjernih glazbenih pratiteljica i suputnica. Obasjan snopom svjetla, Tommy je kao sam čovjek na pozornici itekako znao vladati njome, pokazujući publici svu raskoš svoga talenta.

Gitarist iz Australije nije skrivao svoju povezanost s Hrvatskom. Na početku koncerta okupljene je pozdravio s „Dobra večer“ i mnogo puta tijekom koncerta zahvalio im čarobnom riječju „Hvala.“

Virtuoz je publiku žario i blažio svojim sporim i brzim izvedbama, a zaljubljenici Emmanuelova umijeća nezaobilazno su ga pozdravljali pljeskom nakon svake izvedbe.

Skladbe s albuma „The endless road“, „The day finger pickers took over the world“, „Accomplice one“ i preostalih njegovih uradaka publika je pratila s velikom pažnjom. Izvođač je sjajno komunicirao s publikom, ali i ona s njime. Dugotrajna skladba „Mombasa“ tijekom koje je Emmanuel pokazao svoju viziju i način sviranja gitare, mnogima je bila jedna od omiljenih izvedbi večeri. Nakon što je publika uglas vikala „Mombasa!“, izvođač ju je strastveno odsvirao.

Na Tommyjevoj je pozornici bilo mjesta i za Franu Živkovića, a njihovu je povezanost istaknuo i Emmanuel.

-Prije 16 godina upoznao sam dječaka, tada trogodišnjaka, koji je i tada obećavao veliku karijeru, pozdravio je Tommy Emanuel svoga mladog kolegu nakon čega su gitaristi u tandemu krenuli izvoditi skladbe.

Kako je vrijeme odmicalo, oblaci su se povukli iz Opatije, a koncert gitare postao je koncert gitare pod zvijezdama.

Objava Tommy Emmanuel opatijskoj publici pokazao svu raskoš svog talenta; zasvirao i s Franom Živkovićem pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (541)Opatija (300)RIF (98)