Klanjci slave Rokovu! Posjetitelje čekaju koncerti, Unplugged Fest i još štošta

novilist - prije 6 dana - link

Od 15. do 17. kolovoza Općina Klana slavi Rokovu, blagdan svoga suzaštitnika, sv. Roka, koji se od osnutka Općine Klana kao jedinice lokalne samouprave, 1993. godine, slavi i kao Dan Općine Klana.

Program Rokove počinje u četvrtak, 15. kolovoza u 17 sati procesijom i svetom misom u Strmašćici.

Rokovu će Klanjci i njihovi gosti obilježiti uz bogat vjerski program, pa će tako u petak, 16. kolovoza, na sam blagdan, u 8 sati biti služena sveta misa u crkvi sv. Jeronima, a u 11 sati sveta misa u crkvi sv. Roka. Naime, zaštitnik Klane je sv. Jeronim, a suzaštitnik sv. Roko.

Istoga dana u 17,30 sati najavljen je malonogometni turnir, u 18 sati svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Klana, uz podjelu nagrada i priznanja, a u večernjoj zabavi nastupit će Mauro Staraj & La Banda, Raspad sistema i Kožne jakne.

Dan kasnije, u subotu, 17. srpnja, u 8 sati počinje boćarski turnir trojki, u 10 sati 20. Rokovsko natjecanje vatrogasne djece i mladeži te u 16 sati turnir u briškuli i trešeti (na terasi caffe bara Škulja).

U 17 sati najavljen je pohod na Obruč, uz Rokovski zalazak sunca u organizaciji Planinarskog društva Pliš. Okupljanje je od 14 sati ispred Vatrogasnog doma u Klani.

Slijedi, u 17,30 sati prijateljska nogometna utakmica između NK Klana i NK Naprijed Hreljin te večernja zabava uz Koktelse i grupu Point.

Uvod u brojna događanja Rokove je treće izdanje Klana Unplugged Festa, glazbene manifestacije kojom se slavi akustična glazba.

U petak, 9. kolovoza s početkom u 21 sat na klanjskoj Gradini nastupaju Meritas i tradicionalno duo Blu:Kanu, koji čine Goran Rubeša i Damir Tomić. Ulaz je besplatan.

Program se odvija u organizaciji Općine Klana, a financijsku podršku osigurala je i Primorsko-goranska županija.

Objava Klanjci slave Rokovu! Posjetitelje čekaju koncerti, Unplugged Fest i još štošta pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

klana (14)rijeka (1167)Rijeka & Regija (1127)Rokova (4)