Sirijci i Afganistanci Njemačkoj predstavljaju ogroman financijski i sigurnosni problem

narod - prije 7 sati - link

NjemačkojNjemačkoj

Od početka migrantske krize 2015. u Njemačku neprekidno stižu Sirijci. Prije 10 godina, u Njemačkoj ih je živjelo oko 60 000. Danas ih je 972 000, a broj onih koji dolaze se ne smanjuje. Broj stanovnika u Siriji iznosi oko 22 milijuna, što znači da se gotovo svaki dvadeseti Sirijac danas nalazi u Njemačkoj. Najproblematičnija skupina su Afganistanci, donosi Remix.

> Engleska: Napadač koji je ubio 2 djece, a 9 ozlijedio je migrant iz Ruande

Migranti koji ne primaju socijalnu pomoć imaju niz privilegija

Pored Sirijaca, Njemačka je i pod pritiskom Afganistanaca. Porezne obveznike ove dvije populacije koštaju milijarde eura godišnje. Više od pola milijuna Sirijaca, njih 513 534, prima socijalnu pomoć. Nadalje, čak i oni koji ne primaju socijalnu pomoć dobivaju određeni novac, smještaj i druge privilegije. Dio je to takozvanog „Zakona o naknadama za tražitelje azila“. U 2023. godini država je na migrante potrošila gotovo 50 milijardi eura.

> Poljski Ultrasi na udaru kritika zbog koreografije usmjerene na migrante

Afganistanci najskloniji nasilju i seksualnim napadima u Njemačkoj

Broj Afganistanaca također se dramatično povećao. U 2023. njihov broj iznosio je 419 410, što je šest puta više nego prije deset godina. Gotovo polovica također prima socijalnu pomoć, a većina uživa azilantske privilegije. Priljev Afganistanaca u Njemačku je i dalje visok. Oni su ujedno i društvena skupina s najvišom stopom kriminaliteta u državi. Prema službenoj statistici, Afganistanac ima pet puta veću sklonost počinjenju zločina nego Nijemac. Kada su u pitanju seksualni zločini, Afganistanac je toj vrsti kriminala skloniji čak 12 i pol puta više od domaćina. Nadalje, svaki treći migrant koji počini neki zločin je recidivist.

> Zašto Njemačka ne može deportirati ilegalne migrante? Stvar kompliciranija nego što izgleda

Mnogi Sirijci i Afganistanci u Njemačkoj mogli bi dobiti državljanstvo

Mnogi zločini migranata su oni najteži: grupno silovanje, silovanje, teški fizički napad i ubojstvo. Kulturalne razlike su gotovo nepremostive. Naprimjer, prije dvije godine 29-godišnji Afganistanac nožem je u vrat izbo jednu Nijemicu jer mu se nije svidjelo što žena radi. Unatoč svim problemima, mnogo Sirijaca i Afganistanaca u Njemačkoj mogli bi dobiti državljanstvo. Prema novom zakonu, migranti koji u državi borave najmanje pet godina mogli bi automatski dobiti status državljanina. Nekima će to biti omogućeno i nakon tri godine.

> Napadi nožem i dalje šokiraju Njemačku: Većina počinitelja su migranti

Objava Sirijci i Afganistanci Njemačkoj predstavljaju ogroman financijski i sigurnosni problem pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

AfD (24)eu (252)Izdvojen članak (302)migranti (70)Njemačka (322)