Čudesna Hrvatska pobijedila prvog favorita za polufinale na OI

riportal - prije 4 dana - link

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu je olimpijskog turnira. Fantastična Hrvatska iznenadila je velikog favorita Španjolsku i pobijedila ju 10:8.

Za razliku od utakmice s Amerikancima, hrvatska obrana je protiv Španjolske odigrala savršenu prvu četvrtinu. Bijač je obranio dva udarca, ali znakovito je da Španjolci, inače najefikasnija ekipa turnira, u nekoliko navrata nisu ni došli do šuta. S druge strane, Maro Joković je dva puta pogodio za 2:0.

Nakon više od 10 minuta igra Granados je zabio prvi gol za Španjolsku. Zabio je u tom periodu igre i Sanahuja za Furiju, ali Hrvatska je odigrala još jednu čudesnu četvrtinu. Harkov, Fatović i Žuvela torpedirali su Aguirrea i Hrvatska je povela 5:2. Bijač je u drugoj četvrtini branio sve, a Vukičević je zabio za 6:2. Do kraja prvog poluvremena Perrone je smanjio na 6:3

U trećoj četvrtini je Granados smanjio na 6:4, ali Fatović odmah pogađa za 7:4. Munarriz je snažnim udarcem pogodio za -2, a Hrvatska u tom periodu igre nije pogodila s nekoliko akcija s igračem više.

Srećom, Bijač je nastavio braniti fantastično, pa se Španjolska nije uspjela totalno vratiti u igru. Vrlić je s igračem više zabio za 8:5, a Bijač je obranio snažan šut Perronea. Munarriz je početkom zadnje dionice pogodio za 8:6, a Granados je promašio čisti zicer iz kontre. Pogodio je gredu. 

No, napad Hrvatske je stao, a Sanahuja s igračem više zabija za 8:7 i potpuni povratak Furije u utakmicu. Rino Burić je uz puno sreće zabio s igračem više za 9:7, a odmah u idućem napadu De Toro je siguran za 9:8. Bukić nije iskoristio napad s igračem više, ali Harkov sjajno zabija za 10:8.

Španjolci griješe u napadu, a Hrvatska je dobila igrača više i priliku za otići na +3. Napad s igračem više loše je odigran i Španjolska je dobila napad i igrača više, ali Sanahuja je pogodio u gredu. Kad je Burić blokirao s igračem manje, jasno je bilo da je Hrvatska pobijedila, piše Index.hr

The post Čudesna Hrvatska pobijedila prvog favorita za polufinale na OI appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

barakude (9)OI (5)Sport (10677)