Na Dagnjadi u Velom Lošinju podijeljeno 1.100 porcija buzare

novilist - prije 7 sati - link

Brojem posjetitelja vjerojatno nadmašivši “Veloselske ljetne užance”, održane tjedan dana ranije, održana je Dagnjada, natjecanje deset ekipa u pripremi dagnji na buzaru, kao promocija ovog karakterističnog primorskog jela.

Nakon lanjskog “eksperimentalnog”, ovo je bilo drugo natjecanje, sada ozbiljnije pripremljeno, pri čemu su sudjelovali Roberto Nikolić, Kino Veli Lošinj te Mjesni odbor Veli Lošinj, uz Turističku zajednicu Lošinja koja je platila dagnje, ukupno dvjesto kilograma.

Pripremljeno je 1100 porcija – iz ovih brojeva jasno je da porcije nisu mogle biti velike, ali su zato dijeljene besplatno.

Umjesto tročlanog žirija, koji je lani odlučio o pobjedniku, ovaj put su podijeljene kartice trinaestorici nasumično odabranih turista, koji su potom kružili rivom i degustirali buzare, ostavljajući svoje kartice na štandu ekipe čije su ih se kuharske vještine najviše dojmile.

Najviše kartica prikupila je ekipa “Kako god – toć” u sastavu Alen Baričević, Alan Cvitković i Mario Faflja, s tim da je uz njihov štand bilo i nekoliko pomagača i, formulirajmo to tako, dobronamjernih savjetnika.

Zabilježimo i nazive ostalih ekipa – “Gušt”, “Karlovačke dagnje”, “Mali od kužine”, “Veloselke”, “Pizdice”, “Veloselski zetovi”, “Zlatokrila”, “Danijela i Dominik” te “Frajle”. Za glazbeni program ove fešte bio je zadužen sastav “Fiesta”.

Objava Na Dagnjadi u Velom Lošinju podijeljeno 1.100 porcija buzare pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

lošinj (9)Otoci (248)Rijeka & Regija (1166)