Doček osvajača medalja i olimpijaca sutra na Trgu bana Jelačića

narod - prije 6 sati - link

Grad Zagreb će sutra, 7. kolovoza 2024. godine, sukladno željama više osvajača medalja, organizirati doček na Trgu bana Josipa Jelačića za hrvatske sportaše koji će se do tada vratiti s Olimpijskih igara u Parizu. Doček Grad Zagreb organizira u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Hrvatskim olimpijskim odborom.

>Olimpijske igre: I drugi biološki muškarac odnio pobjedu u ženskoj konkurenciji

Svoje sudjelovanje potvrdili su, između ostalih, zlatni veslači Martin i Valent Sinković i judašica Barbara Matić te brončani atletičarka Sandra Elkasević i strijelac Miran Maričić. Donna Vekić zbog drugih obaveza nije u Hrvatskoj. Uz njih, pozvani su i svi sportaši koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama, a do sutra će se vratiti u Hrvatsku. Na dočeku očekujemo više desetaka olimpijaca i olimpijki, koje će dočekati gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, ministar turizma i sporta Tonči Glavina te potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

>Braća Sinković: Strašno smo ponosni najviše na to koliko dugo trajemo na vrhu

Program dočeka na Trgu bana Jelačića počinje u 16.30 sati nastupom DJ-a i Zaprešić Boysa, a dolazak svih sportaša na Trg očekuje se do 17:30 sati. 

Pozivamo sve Zagrepčane i građane Hrvatske koji su u mogućnosti i nisu na godišnjim odmorima da dođu na Trg bana Jelačića da dočekamo naše sportaše i sportašice jer su oni to zaslužili svojim trudom i rezultatima.

Ovisno o rezultatima i željama hrvatskih olimpijaca koji se još natječu u Parizu moguć je još jedan doček u idućih tjedan dana, nakon njihovog povratka.

Objava Doček osvajača medalja i olimpijaca sutra na Trgu bana Jelačića pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Grad Zagreb (115)Hrvatska (3683)Izdvojen članak (283)