Kamala Harris imenovala Tima Walza za svog potpredsjedničkog kandidata

narod - prije 6 sati - link

HarrisHarris

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris i predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke, imenovala je u utorak guvernera Minnesote Tima Walza za svog potpredsjedničkog kandidata dok se suočava s bivšim predsjednikom Trumpom na izborima 2024. godine, izvještava Associated Press, a prenosi Fox News.

Imenovanje 60-godišnjeg Walza nije bilo iznenađenje. Odmah nakon što je Harris naslijedila predsjednika Bidena kao kandidatkinja stranke, počelo se razmatrati njegovo ime.

Walz, bivši kongresnik, trenutno je u svom drugom mandatu kao guverner Minnesote. Tu su državu demokrati pouzdano osvajali na predsjedničkim izborima desetljećima. No, Trumpova kampanja ove godine je cilja preokrenuti.

Walz koristi Harris u više država

Walz na nacionalnoj listi ne samo da pomaže Harris u Minnesoti. On koristi potpredsjednici u susjednim srednjezapadnim državama Wisconsin i Michigan.

Ovaj predsjednik Udruge demokratskih guvernera, također može pomoći Harris u prikupljanju sredstava za kampanju. Ove je godine pomogao DGA-u postići rekordno prikupljanje sredstava.

Guverner će također moći pokazati niz progresivnih politika u Minnesoti, uključujući zaštitu prava na pobačaj, legalizaciju rekreacijske marihuane i ograničavanje pristupa oružju kako bi se smanjila pucnjava.

>Po čemu je poznata Kamala Harris? Pobačaj bez granica, ukidanje vjerskih sloboda…

Tko je Tim Walz?

Odrastao u ruralnoj Nebraski, Walz se pridružio Nacionalnoj gardi 1981. godine, ubrzo nakon završetka srednje škole. Vratio se u Nebrasku kako bi pohađao Chadron State College. Tamo je 1989. diplomirao društvene znanosti.

Jednu je godinu predavao engleski i američku povijest u Kini kroz program na Sveučilištu Harvard. Bilo je to prije nego što je 1990. godine bio zaposlen kao srednjoškolski učitelj i trener nogometa i košarke u Nebraski. Šest godina kasnije, preselio se u Mankato, (Minnesota). Tamo je predavao geografiju u srednjoj školi Mankato West.

Walz je bio raspoređen u Italiju kako bi podržao Operaciju Trajna sloboda 2003. godine.  Dvije godine kasnije, povukao se iz Nacionalne garde s činom narednika.

U Zastupnički dom izabran pet puta

Walz je izabran u Zastupnički dom 2006. godine i ponovno izabran pet puta. Predstavljao je 1. kongresni okrug Minnesote. Riječ je o uglavnom ruralnom okrugu koji pokriva južni dio države i uključuje nekoliko srednje velikih gradova. Tijekom posljednje dvije godine na Capitol Hillu, služio je kao rangirani član Odbora za pitanja veterana Zastupničkog doma.

Walz je izabran za guvernera 2018. godine. Ponovno je izabran četiri godine kasnije.

Imenovanje Walza dolazi dok Demokratski nacionalni odbor održava virtualno glasovanje kako bi službeno imenovao Harris kao predsjedničku kandidatkinju stranke.

Objava DNC-a

DNC je u petak objavio da je Harris službeno osigurala predsjedničku nominaciju za 2024. godinu, nakon što je osvojila glasove većine izaslanika koji su obećani za nadolazeću nacionalnu konvenciju demokrata.

Elektronsko glasanje DNC-a za kandidata njihove stranke za 2024. godinu započelo je manje od dva tjedna nakon što je Biden, u spektakularnoj objavi, prekinuo svoju kampanju za reizbor i podržao svoju potpredsjednicu da ga naslijedi na vrhu liste.

Bidenov katastrofalan nastup protiv Trumpa na debati krajem lipnja koja se održala u Atlanti izazvao je pitanja o njegovim fizičkim i mentalnim sposobnostima za službu još četiri godine u Bijeloj kući.

Također je potaknuo sve glasniji zov iz njegove vlastite stranke da 81-godišnji predsjednik prekine svoju kandidaturu za drugi mandat u Bijeloj kući.

Bidenova podrška Harris

Bidenova neposredna podrška Harris potaknula je val podrški za potpredsjednicu od strane demokratskih guvernera, senatora, članova Zastupničkog doma i drugih čelnika i starješina stranke. U roku od 36 sati, Harris je objavila da je osigurala nominaciju svoje stranke dobivši verbalnu podršku većine od gotovo 4700 izaslanika na konvenciji.

Očekuje se da će Harris biti službeno imenovana za kandidatkinju stranke nakon završetka virtualnog glasovanja u ponedjeljak u 18 sati.

Prema pravilima DNC-a, potpredsjednica će tada imati pravo predložiti ime svog kandidata za potpredsjednika. Prema DNC-u, predsjednik konvencije tada bi proglasio tog kandidata kao kandidata stranke za potpredsjednika.

Harris i Walz trebali bi započeti kampanju kroz svih sedam ključnih država na bojnom polju počevši od utorka, s događajem u Philadelphiji.

Objava Kamala Harris imenovala Tima Walza za svog potpredsjedničkog kandidata pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (283)KAMALA HARRIS (66)Svijet (1844)