Kao i prethodnih dana, vjetar u Marseilleu je opet izostao, pa proteklih dana gotovo nijedna utrka nije počela u zakazano vrijeme, s gomilom odgoda ili čak prekida već započetih plovova.

Vorobjeva, 36-godišnja Ruskinja koja je prije desetak godina došla trenirati u Split, a prije četiri godine dobila hrvatsko državljanstvo, drži peto mjesto uoči plova za odličja i još  ima šanse za broncu.

Jelena mora je biti barem pet mjesta bolje plasirana od Novežanke Lise Fleme Hoest i barem dva mjesta ispred Švicarke Maud Jayet.

Jelena Aleksandrova, djevojačko Oblova, rođena je u ruskoj Kolomni, gradu blizu Moskve, gdje je prvi put sjela u jedrilicu i prevrnula se. Osvojila je srebro na Europskom prvenstvu u Laser radialu u Helsinkiju 2011. godine, a bila četvrta za Rusiju na Ljetnim olimpijskim igrama 2012. u Londonu jedreći u klasi Elliott 6 sa svojim timskim kolegicama Jekaterinom Skudinom i Jelenom Sjuzevom. Nakon neuspjeha  u kvalifikacijama na OI u Rio de Janeiru 2016. za Rusiju, odlučila je krenuti ispočetka i sa suprugom Sergejom preselila se u Split. Znala je da Hrvatska ima bogatu tradiciju u jedrenju i uvjete za treniranje, a danas Split zove svojim domom.

U Tokiju je nastupila za Hrvatsku, ali je ostala 12. u poretku, nadomak plova za odličja, da bi u Parizu napravila korak više.

Nizozemka Marit Bouwmeester je već je i prije finalne regate osigurala naslov olimpijske prvakinje, postavši najuspješnija jedriličarka u povijesti OI s dva zlata, te po jednim srebrom i broncom, dok je Dankinja Anne-Marie Rindom također ranije bila neuhvatljiva u borbi za srebro.

Braća Šime i Mihovil Fantela bili su deveti u klasi 49er, Filip Jurišić je završio kao 19. u klasi ILCA 7, a Palma Čargo u jedrenju na dasci bila 12.

Martin Dolenc u kiteu u dva današnja plova bio šesti i osmi, te ukupno drži 14. mjesto s 54 negativna boda.