U PARKU STRIJEŽICE Treće cjelodnevno događanje ‘Knjige pod stablima’

dulist - prije 6 sati - link

Treće cjelodnevno događanje ‘Knjige pod stablima’ u organizaciji Dubrovačkih knjižnica i u sklopu ‘Župskog ljeta’ održat će se ovog četvrtka u parku Striježice u Mlinima.

Program počinje u 10 sati kada će Ivana Đula, dramaturginja, autorica teksta i kompozitorica s fokusom na kazalište za djecu i mlade, predstaviti slikovnicu ‘Ništa strašno’, (Ivana Đula i Milica Sinkauz, Dominik Vuković, Bodoni, 2024.). Uz Ivanu Đula, slikovnicu će na engleskome jeziku predstaviti Tara Šipčić.

Od 11 sati umjetnici Marta Baće i Robert Kralj održat će kreativnu radionicu za djecu koja će uključivati i slikanje žala. Sav potreban pribor za rad polaznici će dobiti na radionici.

U 17 sati počinje program ‘Djeca čitaju’ na kojemu će članovi Čitateljskog kluba OŠ Župa dubrovačka čitati priče djeci koja se okupe u parku.

Za odrasle se od 19 sati održava susret sa stomatologom, pjesnikom i piscem Stankom Krnjićem kojemu je početkom srpnja u Vrgorcu dodijeljena nagrada ‘Tin Ujević’ za zbirku poezije ‘Krljušti’. Krnjiću će se pridružiti Tanja Galjuf, prof. hrvatskoga jezika i književnosti, koja će čitati pjesnikove stihove.

Tijekom cijeloga dana posjetitelji imaju priliku uživati u čitanju u hladu te birati među ponuđenim rabljenim knjigama. Svaka odabrana knjiga može postati dio njihove kućne biblioteke.

Knjige pod stablima sufinanciraju Ministarstvo kulture i Grad Dubrovnik, a ovaj tjedan održavaju se u sklopu ‘Župskog ljeta’ kojeg provodi Turistička zajednica općine Župa dubrovačka.

 

pročitaj cijeli članak

Kultura (831)