Opatijski odbojkaši vratili titulu prvaka na Kvarner, odbojkašice ostvarile povijesni uspjeh

novilist - prije 4 sata - link

RIJEKA  Odbojkaši KOP Opatije nakon jedne godine pauze i drugoga mjesta ponovo su postali ekipni prvaci Hrvatske u odbojci na pijesku. Opatijci su s četiri pobjede na završnom okupljanju u Vukovaru potvrdili sjajnu formu ovoga ljeta i na superioran način vratili krunu na Kvarner. U 14 odigranih kola upisali su 11 pobjeda i tri remija, drugoplasirani Sigećani imaju jedan remi više i – jedan bod manje. Opatijske boje u Vukovaru branili su Kristian Smiljanić, Sandro Dukić, Tonko Pavičević, Davor Bogdanović, Nenad Šormaz i Antonio Juras. Trener, igrač i sportski direktor Ivan Đorđević nije imao potrebe izlaziti na pijesak.

Alen Pavačić, Josipa Grčević, Mia Volarić, Andrea Koraca, Franka Lukežić i Valentina Devčić

– Izuzetno smo ponosni na sve naše članove nakon sjajno odrađene sezone! – kazao je Đorđević koji nije mislio samo na odbojkaše već i odbojkašice KOP Opatije koje su ostvarile povijesni uspjeh osvojivši treće mjesto.

Opatijke su u završna četiri kola upisale pobjedu, dva remija i jedini poraz ove sezone od starih-novih prvakinja Sigećanki. U 14 kola ostvarile su četiri pobjede, devet remija i jedan poraz. Samo jedan bod ih je na kraju odvojio od drugoplasiranih Čakovčanki i titule viceprvakinja.

Trener Alen Pavačić u Vukovaru je raspolagao s pet igračica: Mijom Volarić, Frankom Lukežić, Valentinom Devčić, Andreom Koracom i Josipom Grčević. Novi tereni kraj Dunava su dan nakon seniorske završnice ugostili juniore i juniorke.

Valentina Devčić i Mia Volarić

Juniori KOP Opatije su osvojili drugo (Mičetić, Celin, Pejčinović, Šokčević), a juniorke (Devčić, Grčević, Jorgić i Škrljaski) treće mjesto. Pjeskaška sezona u Hrvatskoj će kao i obično završiti na terenima u Ičićima gdje se od ovoga petka do nedjelje održava Chellenge u jakoj međunarodnoj konkurenciji.

Andrea Koraca i Franka Lukežić

Objava Opatijski odbojkaši vratili titulu prvaka na Kvarner, odbojkašice ostvarile povijesni uspjeh pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (755)