S klanjske Gradine zasvijetlilo 29 baklji

novilist - prije 7 sati - link

Zajedničkom suradnjom Općine Klana i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Klana, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja prvi je put obilježen bakljadom na klanjskoj Gradini.

 

 

Tako je na sam blagdan Oluje, na klanjskoj Gradini zasvijetlilo 29 baklji koje simboliziraju 29 godina od vojno-redarstvene operacije Oluja, odnosno od dana kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu. Bakljadi je prethodilo polaganje vijenca na spomenik braniteljima na Sv. Roku, uz blagoslov klanjskog župnika, vlč. Kristijana Malnara.

 

– Svake godine u općini Klana obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, međutim, ovo je prva godina da smo, u suradnji s DVD-om Klana, organizirali bakljadu, na inicijativu mladog vatrogasca klanskog DVD-a, Kristijana Rudina.

Na našoj je klanjskoj Gradini zasvijetlilo 29 baklji, njih 29 za 29 godina obilježavanja vojno-redarstvene operacije Oluja. Dakle, svaka baklja simbolizira po jednu godinu slobode naše domovine i spomena na naše poginule hrvatske branitelje.

S obzirom na to da je ljetno vrijeme i pojačana opasnost od požara, naši vatrogasci DVD-a Klana osigurali su da bakljada prođe sigurno, odnosno poduzeli su sve sigurnosne mjere.

Uoči bakljade organizirali smo, kao i svake godine, polaganje vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima na Sv. Roku, rekla je načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

Memorijalni boćarski turnir Kristijan Vlaše "Šoja" održan je u Studeni / Foto Općina Klana

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen je protekli vikend i u Studeni, uz prvi memorijalni boćarski turnir Kristijan Vlaše “Šoja”, u kojem su sudjelovale 24 ekipe iz Slovenije i Hrvatske, kao i natjecanje u kuhanju kotlića, uz glazbu uživo.

Objava S klanjske Gradine zasvijetlilo 29 baklji pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Dan pobjede (37)Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (23)klana (12)proslava Oluje (11)rijeka (1196)Rijeka & Regija (1180)VRO Oluja (31)