Na Lubeničkim večerima nastupio austrijski gudački kvartet Chaos

novilist - prije 5 sati - link

Nastupom austrijskog gudačkog kvarteta Chaos nastavljene su 35. Lubeničke večeri. Budući da je ovo gostovanje realizirano u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba, na početku koncerta publici u lubeničkoj crkvi obratila se direktorica Foruma Marina Chrystoph i ukratko predstavila kulturne projekte koje u Hrvatskoj provodi njezina ustanova.

Potom su Susanne Schäffer i Eszter Kruchió na violinama, Sara Marzadori na violi i Bas Jongen na violončelu izveli poznate gudačke kvartete W. A. Mozarta, J. Haydna i E. Griega, a za bis su odsvirali jednu tradicionalnu švedsku skladbu.

Osnovan 2019. godine na principima kaosa u umjetnosti, znanosti i filozofiji, Chaos String Quartet brzo se etablirao na međunarodnoj glazbenoj sceni. Osvojio je niz nagrada na međunarodnim natjecanjima i nastupa na brojnim festivalima širom svijeta.

Sljedeći koncert u Lubenicama održat će se u petak, 9. kolovoza, kad nastupaju sopranistica Sandra Bagarić i pijanist Darko Domitrović. Zbog velikog zanimanja publike koncert će se održati na otvorenom, na trgu ispred župne crkve.

Objava Na Lubeničkim večerima nastupio austrijski gudački kvartet Chaos pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

cres (42)Glazba (563)Mozaik (715)Otoci (252)Rijeka & Regija (1178)