Hrvatska nakon poraza od SAD-a u četvrtfinalu sa Španjolcima

novilist - prije 4 sata - link

Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu Olimpijskih igara igraju sa Španjolskom 7. kolovoza. Epilog je to posljednjeg kola u skupini u kojem je SAD totalno nadigrao svjetske prvake u obrani i napadu velikom većinom igre i to toliko da su daleko odmakli pa su svi pokušaji velikog preokreta bili nemoguća misija za koju je bilo i premalo vremena. Na koncu je ostalo 14:11.

Kao i sa Grčkom i s Amerikancima je Marko Bijač, očito još nedovoljno oporavljen, bio na klupi, među vratnicama je opet krenuo Toni Popadić. Odmah u početku probio ga je Daube golom iz daljine, “Jugaš” je golom iz igre ostvario prvo izjednačenje.

Nakon gola Lorena Fatovića u samom početku za hrvatske je napadače američka mreža dugo nedostižna, ne i za “Amere”, u Daubea se ugledao Cupido i iz daljine matirao Popadića za prvo vodstvo ekipe Derjana Udovičića.

Trokut suparničkih golova je zatvoren s igračem više a onda su suparnici vidjeli da je kockanje uigrati zonu pred Konsantinom Kharkovom. Sjevnula je ubojita ljevica, “Kosta” je okončao vrlo dugi hrvatski napadački post. Nije promijenio dojam o hrvatskom napadu koji nije pogodio ni s dva igrača više.

SAD-u nije trebala brojčana prednost, Dodd je efektnim lobom SAD-u za prvi odmor donesao visoko vodstvo, čak 5:2. U igru je uveden Bijač, ali odmah ga je izbušio Irwing, suparnici su još dalje odmakli.

Koliko su god oni pucali i pogađali bez kompleksa toliko su Hrvati bili bez streljiva, Hooper je s igračem više grogiranom suparniku zabio za teško očekivanih 7:2. Minute su prolazile u američkom ritmu golova i pucačkom treningu.

Dodd je iz kontre pogodio za 9:3, sve dok su se na drugoj strani odvijali sterilni napadi svjetskih prvaka na za njih teško probojnu zonu. Hrvatska je obrana “promočena” kao da je od papira. Uskoro je i sedam golova razlike u igri u kojoj uz igrača više nije iskorišten ni zicer, Fatović je ipak pogodio u kontri, na “velikom odmoru” je 10:5.

Početkom nastavka Marko Žuvela je dobro pratio kontru i još bolje pogodio ali smanjenje zaostatka je trajalo manje od minute, vrlo brzo je 11:5. Približila se tako i sredina četvrtine, osim rezultata za suparnika je sve više igralo i vrijeme dok je sve upečatljiviji dojam bio da SAD nezaustavljivo pliva prema pobjedi.

Da ne bude dosadno, suci su gledanjem VAR snimke uzaludno provjeravali je li tko zvao time out. Na posljednjem odmoru Amerikanci su imali prednost 11:7 i to uz sedam Bijačevih obrana.

Kharkov je dvama golovima smanjio na 12:9 ali definitivno je premalo vremena za veliki preokret, uskoro je opet minus 4 tri minute do kraja.

Objava Hrvatska nakon poraza od SAD-a u četvrtfinalu sa Španjolcima pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

olimpijske igre (497)Olimpijske igre 2024. (576)Olimpijske igre u Parizu (134)Ostali sportovi (740)sad (273)Sport (10357)vaterpolo (31)