GODINAMA ŽIVE U STRAHU Nakon prometne u Trstenome mještani upozoravaju

dulist - prije 5 sati - link

O prometnoj nesreći u centru sela Trsteno, poznatom po najstarijoj platani u Europi i znamenitom Arboretumu, tekst i fotografije je poslala čitateljica koja tamo živi. Tekst prenosimo u cijelosti.

– Živim malo iznad magistrale u centru sela Trstenog s pogledom na 600godišnju botaničku legendu. Jučer oko 18 sati čula sam zastrašujuć prasak i lom stakla. Ispod platane zastrašujuć prizor. Osobni automobil zabijen u betonski zidić oko platane gdje često sjede mještani i turisti, začudo ne u ovom strašnom trenutku, , skršena tabla o platani i javna svjetiljka.

Hitna pomoć je odvela majku i malodobnu djevojčicu čije zdravstveno stanje je nepoznato. Vozač možda nije ni bio svjestan da se nalazi u naselju koje se pojavljuje iza oštrog zavoja.

Ne čudi me da se ovo dogodilo jer godinama živimo u konstantnom strahu pošto automobili iz pravca Dubrovnika prema Splitu naletavaju velikom brzinom, a Trsteno je jedino mjesto na Jadranskoj magistrali koje NEMA ZEBRU tj bilo kakav pješački prijelaz. Jedini način prelaska magistrale je PRETRČAVANJE što je možda i uzrokovalo ovu nesreću pošto se ne zna uzrok zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Uz to, prometne oznake na ulazu u selo su zbunjujuće i nedostatne. Zadnja oznaka za ograničenje brzine je 80, postoji vidljiv znak za divlje svinje, te sasvim neuočljiv znak zakriven raslinjem za školu.

WhatsApp Image 2024 08 04 at 18.48.41 1
WhatsApp Image 2024 08 04 at 18.48.40 1
WhatsApp Image 2024 08 05 at 16.08.12 1

Mještani godinama traže zebru, postavljanje kamere, semafora, ograničenja brzine ili bilo čega što će smanjiti svakodnevnu ugrozu i stres. Međutim, NIŠTA SE NE DOGAĐA!

Možda je ovo zadnje upozorenje pred veću tragediju! – upozorava čitateljica.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2333)