Skejo i HOS-ovci dočekani aplauzom na glavnom kninskom trgu

narod - prije 4 sata - link

HOS-ovciHOS-ovci

Na današnju svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu stigli su i HOS-ovci. Ove godine nitko im nije prepriječio put da dođu. Nakon završetka središnje svečanosti na stadionu NK Dinara, pripadnici HOS-a položili su vijence i zapalili svijeće na Trgu dr. Ante Satrčevića.

HOS-ovci predvođeni predsjednikom Udruge veterana 9. bojne HOS-a vitez Rafael Boban pukovnikom Markom Skejom, te dopredsjednicima – bojnikom, ratnim zapovjednikom postrojbe Mićom Ćukom te Renatom Hittelom, dočekani su s pljeskom.

>Policija ne dopušta HOS-ovcima ulazak u Knin

>Policija u priopćenju petlja s prekršajima za HOS-ovce, no ovaj policajac rekao je pravu istinu zašto nisu pušteni u Knin

Dočekani pljeskom, položili vijence i zapjevali

Slobodna Dalmacija piše da je nakon pljeska okupljenih građana, uslijedio, citiramo, ”onaj pozdrav”, misleći valjda na ”Za dom spremni!” No, kako je u tom trenu s razglasa išla pjesma “Moja Domovina”, svi su zajedno zapjevali.

Nadalje, nakon pjesme ”Moja domovina”, bojnik, ratni zapovjednik Mićo Ćuk postrojio je HOS-ovce te rekao: ”Pozdravit ćemo sve naše poginule sa pozdravom kojim smo išli u borbu, pod stijegom kojim smo se borili.”

Svi su mu spremno odgovorili, a zatim su doslovno stali u red kako bi se slikali sa Markom Skejom.

Dok s druge strane, brojni političari su pozirali tek sa svojim PR-ovcima, piše Slobodna Dalmacija.

>Obilježja HOS-a ponovno na udaru: Razlog su nedorečeni zakoni i medijska hajka

Prošle godine policija je HOS-ovce spriječila da uđu Knin

Podsjetimo, prošle godine policija je prepriječila put braniteljima, pripadnicima HOS-a koji su krenuli na proslavu Oluje.

HOS-ovci su svojim automobilima krenuli na središnju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, no policija ih je zaustavila rekavši kako ima naređenje da ih ne pusti na središnju svečanost. HOS-ovci su bili uporni, no nisu uspjeli i na kraju su privedeni.

Jedan od upečatljivijih trenutaka tog događaja bio je i onaj kada je policijski službenik Renato Ostojić, koji je i sam bio branitelj Domovinskog rata, zaplakao dok je razgovarao s Markom Skejom. Renato Ostojić je navodno iz Opuzena, u rat je otišao s 18 godina i sudionik je Oluje. Pripadnici HOS-a su njegovi suborci.  Objava ovog tužnog trenutka postala je vrlo brzo viralna.

Možda će vas zanimati

Policajac Ostojić u suzama objašnjavao uhićenim HOS-ovcima zašto ih ne smije pustiti u Knin

Neugodan i sramotan događaj zbio se jutros na prilazu Kninu kad je policija prepriječila put braniteljima koji su krenuli na proslavu Oluje, a policajac je u suzama objašnjavao zašto ih ne smije pustiti

Objava Skejo i HOS-ovci dočekani aplauzom na glavnom kninskom trgu pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

hos (4)Hrvatska (3659)Izdvojen članak (265)