Dan pobjede i domovinske zahvalnosti prigodno je obilježen diljem Gorskog kotara

novilist - prije 5 sati - link

Dan koji je u Republici Hrvatskoj značajan zbog prošlosti koja nas je dovela do sadašnjosti, prigodno je obilježen diljem Gorskog kotara.

Tako su na području Općine Fužine načelnik David Bregovac, Silvija Sobol direktorica Ureda za turizam pri Općini Fužine, vijećnik Slavko Starčević i predsjednik vijeća Valentin Crljenko, u nazočnosti Hvidre Gorski kotar i 138. brigade, svečano podigli zastavu u uoči  Dana pobjede kod Svetišta Majke Božje Snježne  na Ličkom polju.  Sveta misa za branitelje, koju je predvodio velečasni Robert Riemann, podsjetila je nazočne na  žrtvu koju su podnijeli za slobodu. Također je i predsjednik vijeća, Valentin Crljenko, uputio prigodne riječi okupljenima, a zbor Vrelo iz Fužina, pod ravnanjem Marina Tuhtana, svojim pjevanjem uveličao je ovaj svečani trenutak.

Ličko polje

Povodom Dana hrvatskih branitelja, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vijećnici Općinskog vijeća Općine Ravna Gora na čelu sa načelnikom općine Ravna Gora  Mišelom Šćukom u znak zahvalnosti položili su vijenac i zapalili svijeću za sve poginule i nestale branitelje u VRO „Oluja“ kao i tijekom čitavog domovinskog rata.

Grad Delnice se prisjeća Oluje/ Foto Dražen Crnković

 

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u petak se na   Japlenškom vrhu u Delnicama svečano podignula  hrvatska zastave. Također su u Delnicama na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja  imali svetu misu u crkvi Svetog Ivana Krstitelja Delnice, a zatim se delegacija grada Delnica na čelu sa gradonačelnicom Delnica Katarinom Mihelčić prisjetila prošlosti paljenjem svijeća i molitvom ispred središnjeg križa na groblju u Delnicama te polaganjem cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća ispred spomenika  138. brigade HV Goranski risovi.  Nazočnima su se zatim prigodnim govorima obratili general Miljenko Balen te gradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić.

Objava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti prigodno je obilježen diljem Gorskog kotara pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Dan pobjede (32)Gorski Kotar (181)