Propao jedini bezalkoholni bar u Manchesteru: Izostao interes mlađih generacija

novilist - prije 4 sata - link

 

 

MANCHESTER Jedini bar u Manchesteru u kojemu su se posluživala isključivo bezalkoholna pića zatvara se zbog slabe posjećenosti manje od godinu dana nakon otvorenja.

Vlasnik bara, koji je otvoren u siječnju u središtu Manchestera pod nazivom “Love from” kazao je da mu je cilj bio pokušati izmijeniti percepciju britanske kulture konzumacije pića tako što će posjetiteljima ponuditi novo iskustvo noćnog života bez alkohola.

Karl Considine (39) je Timesu ispripovijedao kako je bar u početku dobro radio s obzirom na to da je otvoren tijekom “suhog siječnja” kada se procjenjuje da 8,5 milijuna Britanaca apstinira od alkohola.

Suhi siječanj je mjesec kada nakon prosinačkih ekscesa mnogi dobrovoljno prestaju piti alkohol i u novu godinu žele ući trjeznije, jasnije, osvježenije i zdravije. U svome je baru nudio bezalkoholne koktele za 7,50 funti i bezalkoholno pivo po 6 funti za pola litre.

No kako je godina odmicala broj gostiju počeo se smanjivati.

“Mnogi čak i produlje svoj ‘suhi siječanj’ jer se već nakon mjesec dana bez alkohola primijete prednosti, što smo vidjeli i kod svojih gostiju. No s toplijim vremenom ljudi su radije svoja pića ispijali na otvorenom. Tako smo zamijetili da su obližnji barovi krcati dok smo mi bili prazni. Osobito je to bilo vidljivo za vrijeme nogometnog prvenstva kad je većina barova oko nas bila prepuna za razliku od našega.”

Considine je kazao da je očekivao interes brojnih mlađih posjetitelja, osobito pripadnika generacije Z, no to se nije ostvarilo.

Stoga je u srpnju najavio zatvaranje zbog financijskih poteškoća i jake konkurencije u središtu grada.

Unatoč tomu što je bar zatvorio Considine je ostao predan promicanju životnog stila bez alkohola kroz pop-up događaje na festivalima, korporativnim događanjima i vjenčanjima.

“Naučili smo da, zapravo postoji sve veći bezalkoholni trend u kafićima i barovima, ali ne nužno i potpuno odricanje od alkohola”, zaključio je.

 

Objava Propao jedini bezalkoholni bar u Manchesteru: Izostao interes mlađih generacija pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Manchester (4)Svijet (1838)