Primorac je u izjavi za novinare rekao da 5. kolovoza za njega predstavlja simbol i da je Knin danas grad zajedništva.

“Svjedočimo fantastičnu pobjedu i danas nema mjesta, ni najmanje, za bilo kakvu kampanju predsjedničku, političku.  Danas je dan kojim slavimo snagu hrvatske države i jedno veliko hvala hrvatskim braniteljima koji su podnijeli golemu žrtvu kako bi mi danas imali slobodnu Hrvatsku”, rekao je.

Dodao je kako je to njegova uloga danas u Kninu, a istaknuo je i kako je u Kninu velik broj njegovih prijatelja, da je to grad za koji je intelektualno vezan jer je ondje osnovao i veleučilište te u njega dolazi od najranijih mladenačkih dana.

Upitan je li danas razgovarao s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, odgovorio je da je upravo bio s pripadnicima interventne jedinice, pripadnicima specijalnih postrojbi te su se tada mimoišli, a vidjet će se u crkvi na misi.

“U Hrvatskoj nema jedne osobe koju nisam pozdravio ili koju neću pozdraviti. Govorim o zajedništvu, o budućoj Hrvatskoj, Hrvatska koja je jedno, koja ne smije biti podijeljena. To je Hrvatska u koju ja vjerujem i ta Hrvatska će se dogoditi, inače nemamo šansu globalno”, naveo je Primorac.