“Uvijek je ovdje u Kninu posebna atmosfera, pobjedničko ozračje. Ovo je najveća vojna pobjeda hrvatskog naroda, nadam se da će sve proći u redu i da ćemo svi zajedno slaviti ovaj dan”, rekao je Jandroković novinarima uoči početka središnje svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Predsjednik Sabora istaknuo je kako je VRO Oluja u potpunosti izmijenila geopolitičku sliku ovog djela Europe i ojačala međunarodni položaj Hrvatske.

“Također, ona je osigurala demokratski i gospodarski napredak i mirnu reintegraciju hrvatskog Podunavlja. Zahvalni smo svim hrvatskim braniteljima, onima koji su sudjelovali u ovoj operaciji i posebna zahvalnost obiteljima poginulih hrvatskih branitelja”, kazao je.

Na središnju svečanost u Knin dolaze i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović. Na pitanje hoće li se njih dvojica pozdraviti, Jandroković je odgovorio da nije “vidoviti Milan, pa da zna tko će koga pozdraviti”. “Onome tko će mi pružiti ruku, ja ću mu uzvratiti”, poručio je Jandroković.