Razigrana Rijeka pobijedila Lokomotivu na startu prvenstva: Sjajna najava za Elfsborg!

riportal - prije 7 sati - link

Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu rezultatom 4:0 u ovosezonskoj prvenstvenoj premijeri i ispisali najbolju pozivnicu za četvrtak i utakmicu protiv Elfsborga u trećem kolu kvalifikacija za UEFA Europsku ligu

RIJEKA – LOKOMOTIVA 4:0 (2:0)

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Utakmiva 1. kola Supersport HNL.a. Sudac: Igor Pajač.

Strijelci: 1:0 Fruk (13’), 2:0 Ivanović (28’), 3:0 Hodža (69’), 4:0 Butić (83’).

RIJEKA: Posavec, Smolčić, Galešić, Radeljić, Bogojević, Selahi (od 61’ Hodža), Pašalić (od 73’ Butić), Petrovič, Fruk (od 61’ Rukavina), Janković (od 73’ Ilinković), Ivanović (od 84’ Djouahra).

LOKOMOTIVA: Šubarić, Karačić, Živković, Mersinaj, Leovac, Smakaj (od 72’ Fetai), Mudražija, Sušak (od 46’ Tošković), Baždarić (od 81’ Bošković), Goričan, Čop (od 81’ Čuić).

Rijekina igra je bila lepršava, tečna na kraju i efikasna s četiri pogotka, iako su ih Bijeli mogli zabiti još najmanje toliko. Ipak, pamtit će se uvjerljiva pobjeda, rastuća forma glavnih igrača, svakako i prvijenac Šimuna Butića, otkrića ljetnih priprema koji je u premijernu seniorsku sezonu ušao pogotkom.

Za razliku od utakmice protiv Corvinula, kao da je nogometašima Rijeke trebalo malo vremena da se podmažu mehanizmi u igri. Jer Lokomotiva je nešto bolje odradila uvodne minute, a sve je kulminiralo čistim zicerom Suška, koji je na drugoj vratnici dočekao ubačaj Leovca, ali njegov udarac glavom nije bio precizan. Bio je to znak Bijelima da podignu razinu igre, u 7. minuti Ivanović je blokiran pri pokušaju završnice, u 9. je Pašalić s 20 metara pucao tik pored vratnice.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I onda je Rijeka povela. U 13. minuti Pašalić je imao loptu na desnoj strani i prizemnim ubačajem tražio Fruka. Baždarić je presreo loptu, ali pri pokušaju izbijanja pogodio Ivanovića od kojeg se lopta odbila Fruku koji je s desetak metara sigurno poentirao – 1:0.

U 16. minuti Šubarić je u korner odbio pokušaj Jankovića s 20-ak metara, pa nakon kraćeg zatišja Rijeka je udvostručila vodstvo. U 28. minuti Janković je istrčao fazu obrane i osvojio loptu pred svojim kaznenim prostorom što je bio okidač za brzu tranziciju. Fruk je proigrao Ivanovića na lijevoj strani, ovaj je na širokom prostoru “slomio” Živkovića pa sa 16 metara snažnim udarcem pogodio bliži kut – 2:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je nakon drugog pogotka u potpunosti preuzela kontrolu utakmice, Lokomotiva je prijetila iz tranzicije, ali zadnja linija je kvalitetno zatvarala prilaze Posavcu.

Lokomotiva se u prvim sekundama drugog poluvremena zamalo vratila u utakmicu, Goričan je dobio dubinsku loptu i izašao sam pred Posavca, malo iskosa s lijeve strane, ali vratar Rijeke sjajno mu je skratio kut i odbio njegov pokušaj. Utakmica je nakon toga ušla u mirnije, po Rijeku sigurnije vode, pa sve do 61. minute, kada je dva puta na udarcu bio Ivanović, nije bilo većih uzbuđenja.

Rijeka je bila strpljiva, mirno gradila napade i dočekala 69. minutu za konačni udarac Lokosima. Rukavina i Bogojević su lijepo kombinirali na lijevoj strani, Bogojević je povratnom loptom pronašao Hodžu koji je s 15-ak metara sigurno poentirao – 3:0.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je trećim pogotkom “ubila” utakmica, sigurno vodstvo napunilo je samopouzdanjem Bijele koji su lako izlazili na suparničku polovicu. Jedan od tih izleta rezultirao je četvrtim pogotkom. U 83. minuti najprije je Šubarić obranio zicer Ivanovuću, a onda u nastavku akcije lopta je došla do Šimuna Butića koji je preciznim udarcem s desetak metara pogodio za 4:0.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Rijeka je kontrolirala utakmicu i uz navijačku pjesmu otišla u svlačionicu na pripremu za četvrtak i europski ispit protiv Elfsborga.

The post Razigrana Rijeka pobijedila Lokomotivu na startu prvenstva: Sjajna najava za Elfsborg! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (217)Lokomotiva (17)prvenstvo (5)rijeka (1209)Sport (10324)utakmica (63)