Vorobjeva, 36-godišnja Ruskinja koja je prije desetak godina došla trenirati u Split, a prije četiri godine dobila hrvatsko državljanstvo, u nedjelju je imala četvrti i 13. ulaz u cilj, te u ukupnom poretku drži osmo mjesto s 71 negativnim bodom i realnim izgledima za plasman u medal-race, među deset najboljih. Jelena u ponedjeljak brani 14 bodova iza Kanađanke Douglas, koja zauzima 11. mjesto.

Vorobjeva zna kako se boriti za olimpijsku medalju jer je 2012. godine, jedreći u ruskoj posadi, u Londonu zauzela četvrto mjesto u tadašnjoj klasi Elliot u dvobojskom jedrenju. U Tokiju je nastupila za Hrvatsku, ali je ostala 12. u poretku, bez plova za odličja, koji joj se sada smiješi u Marseilleu.

Martin Dolenc u Formuli kite nije imao dobar prvi dan. Iako, po prognozama stručnjaka, važi za jednog od favorita za medalju, Dolenc je nakon prva četiri od 16 kvalifikacijskih plovova na 16. mjestu od ukupno 20 kajtaša s 41 negativnim bodom.

Prvi je Slovenac Toni Vodišek s šest bodova, drugi je Austrijanac Valentin Bontus (8), a treći najveći favorit Singapurac Max Maeder (8).