“Slavimo našu pobjedu, ponosni na našu prošlost i usmjereni na budućnost, zahvalni svim hrvatskim braniteljima i u spomen na sve koji su žrtvovali svoje živote za hrvatsku slobodu i neovisnost”, ističe ministar Medved u čestitki upućenoj hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i umrlih branitelja, kao i svim hrvatskim građanima.

Poručuje da je obljetnica Oluje prigoda da se s ponosom prisjetimo svih vojno-redarstvenih akcija i operacija koje su dovele do konačne pobjede u Domovinskom ratu, zahvalni svima koji su hrabro stali u obranu domovine, a posebno onima koji su položili svoje živote za našu slobodu i neovisnost.

Naglašava da je Oluja bila presudna u okončanju Domovinskog rata, u kojoj su hrvatski branitelji predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom oslobodili većinu okupiranog teritorija i omogućili ponovnu uspostavu teritorijalnog integriteta Hrvatske.

“Oluja nije bila samo vojna pobjeda, već i trijumf volje, domoljublja i nepokolebljive odlučnosti da se izbori sloboda. U Oluji smo pokazali svu snagu i zajedništvo Hrvatske vojske i policije, hrvatskoga naroda u domovini i iseljeništva. Ujedinjeni i odlučni, pobijedili smo velikosrpskog agresora i položili temelje za miran i prosperitetan razvoj naše domovine”, poručuje Medved.

Zaželio je da nas i ovogodišnja obljetnica Oluje podsjeti na snagu zajedništva i hrabrost koju smo pokazali u najtežim trenucima.

“Slavimo našu pobjedu ponosni na našu prošlost i usmjereni na budućnost, zahvalni svim hrvatskim braniteljima i u spomen na sve koji su žrtvovali svoje živote za hrvatsku slobodu i neovisnost”, poručio je ministar Medved.