Filip Pravdica u finalu skoka u dalj!

narod - prije 8 sati - link

Hrvatski skakač u dalj Filip Pravdica sa skokom od 8.04 metara izborio je plasman u olimpijsko finale svoje discipline u jutrošnjim kvalifikacijama na Stade de Franceu.

Pravdica je u prvoj seriji skočio 7.68, a onda bio izvrstan u drugoj seriji gdje je preskočio granicu od 8 metara što je bilo dovoljno za finale te ukupno 5. mjesto u kvalifikacijama. U zadnjoj, trećoj seriji Pravdica je skočio najslabije, 7.59 metara, ali njegov najdalji skok bio je predobar da bi bio ugrožen za finale.

Kvalifikacijsku normu od 8.15 preskočili su samo Grk Tentoglou i Čeh Juška, dok su od Pravdice bili još bolji Ehammer i Jianan.

28-godišnji Riječanin, koji se u karijeri mučio s puno ozljeda i operacijama kuka među ostalim, tako je sezonu u kojoj je bio ostvario rezultat karijere (8.35 m) okrunio i olimpijskim finalom, koje je na rasporedu u utorak 6. kolovoza.

Ovo je i prvo, povijesno finale za hrvatski skok u dalj na Olimpijskim igram. Donedavni hrvatski rekorder i srebrni s EP-a Siniša Ergotić u svojoj karijeri bio je najbliže tome, ali nije u tome uspio, stoga je ovaj uspjeh još i veći za Pravdicu, piše HRT.

Objava Filip Pravdica u finalu skoka u dalj! pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Filip Pravdica (8)Možda ste propustili (88)Sport (10305)