Riječka Riva konačno bez automobila, građani oduševljeni: “Obala nikada nije ni trebala biti parkiralište”

riportal - prije 6 sati - link

Nekad prepuna danas bez ijednog automobila. Nova je to slika Putničke obale u Rijeci od kada je trajno ukinuta mogućnost parkiranja vozila. Ovaj je atraktivni obalni prostor sada otvoren građanima i posjetiteljima za nesmetano korištenje.

-“Normalno da sam zadovoljan. Obala nikad nije ni trebala biti parkiralište, a sad se nude druge mogućnosti i trebalo je to ispraznit. Imamo ovdje novih 600 mjesta nekome će bit 500 m duže za hodati, ali to je to, moramo ići naprvo,poručio je Branko.

-“Pozdravljam to svakako jer mislim da je tu puno automobila oko rive i mislim da bi događanja trebalo biti čim više uz more pa bi Rijeka drugačiju vizuru poprimila,poručio je Karlo.

Iako je Putnička obala oslobođena od automobila, parkiralište Riva Boduli, uz riječku tržnicu, ostaje otvoreno još godinu dana. Dio kolosjeka Putničke obale razdvojen je na dva djela.

-” Jednim dijelom će prolaziti auti koji idu prema riva Boduli, a drugi koridor je za dostavu tako da imamo možemo reći dva prolaza, rekao nam je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa.

Za ovaj će prostor Lučka uprava Rijeka zajedno sa turističkom zajednicom grada Rijeke ubrzo definirati komercijalne sadržaje za građanstvo koji će biti aktivni tijekom cijele godine. Svi veliki projekti Lučke uprave Rijeka bliže se kraju.
Radovi na Zagrebačkoj obali u punom su zamahu, poručio je Vukorepa..
-“Ovaj vikend dolazi prva skladišna mehanizacija s brodom, sljedeći brod će biti 15.8. a do kraja godine mislim 9. ili 10. mjesec i skladišni mostovi. Stalno se zapošljavaju novi zaposlenici u Rijeka Gatwayu , dodaje Vukorepa.

U planu je osvjetljenje cijelog područja, odnosno svih gatova.

-” Tako da ćemo spojit od točke Boonkera do Molo longa, a onda smo prije već realizirali projekt rasvjete na svakom lukobranu. Ovaj prostor mora svjetliti, on je danas dosta mračan, ističe Vukorepa.

The post Riječka Riva konačno bez automobila, građani oduševljeni: “Obala nikada nije ni trebala biti parkiralište” appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

automobili (122)rijeka (1213)RIJEKA I PGŽ (943)riva (8)