[FOTO] Pogledajte kako je bilo na prvoj izvedbi ‘Jimmy Ćorak’

dulist - prije 11 sati - link

Treća dramska premijera jubilarnih 75. Dubrovačkih ljetnih igara, predstava ‘Jimmy Ćorak’, sinoć je izvedena na taraci tvrđave Revelin. Koristeći žanr vesterna, predstava pripovijeda arhetipsku priču o sinu i ocu, o njihovoj fizičkoj razdvojenosti, ali unutarnjoj neraskidivoj povezanosti, o paradoksalnim potrebama sina da se s ocem istovremeno poveže i od njega separira. Na programu je još jedna izvedba koja će se održati večeras, s početkom u 21:30 sati, također na taraci tvrđave Revelin.

-Nije lako biti Ćorak. Od malih nogu nije lako kad si Ćorak, govore ti raznorazne stvari, nemaš jednake uvjete kao što imaju ostala djeca i moraš se za život izboriti nekim svojim putem. Bitno je imati ambiciju, čvrsto stajati iza svojih želja i osloniti se na svoje mišljenje – kazao je nakon sinoćnje izvedbe autor i izvođač Matija Čigir.

Predstava je nastala u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara, Umjetničke organizacije Punctum, Kuće Klajn i KunstTeatra te uz podršku financijskih sredstava Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo grada Zagreba te Zaklade Kultura nova.

Autorski tim čine izvođač i autor Matija Čigir, redatelj i autor Ivan Plazibat, dramaturginja i autorica Ivana Vuković, scenografkinja i kostimografkinja Petra Pavičić, skladatelj i oblikovatelj tona Hrvoje Nikšić, oblikovatelj tona i tonski snimatelj Tihomir Vrbanec, oblikovatelj svjetla Ivan Penović, suradnik za pokret Pravdan Devlahović, producentica Romana Brajša, koproducenti Dunja Bovan i Jerko Marčić, asistentica produkcije Dina Tudor, dizajner Pavao Kuharić, fotografkinja Karla Jurić te snimatelj i montažer videomaterijala Ante Cvitanović.

jimmy corak 4
jimmy corak 5
jimmy corak 6
jimmy corak 1
jimmy corak 2
jimmy corak 3

Foto: DLJI

pročitaj cijeli članak

Kultura (832)